VREME BO IDEALNO ZA SILVESTROVANJE NA PROSTEM: Temperature čez vikend tudi do 15 stopinj

Slovenija

Letošnje silvestrovo bo eno toplejših, zato bo praznovanje prijetno tudi za tiste, ki se ga bodo odločili preživeti na prostem. Po podatkih Agencije RS za okolje bodo namreč temperature dosegale do 10 stopinj Celzija. Snega torej ne bomo dočakali niti v začetku novega leta, ki pa bo s pritokom vzhodnega vetra prihodnji teden vseeno ohladil ozračje.

Fotografija je simbolična. 

"Letošnje silvestrovo bo precej toplo, dežja ne bo, zato se bo dalo lepo praznovati tudi na prostem," je za STA dejal meteorolog Jure Cedilnik z Agencije RS za okolje (Arso). Kot je pojasnil, bo v večjem delu države predvsem oblačno in suho, v severovzhodnih krajih delno jasno, na Primorskem in Notranjskem pa se lahko pojavi tudi rahel dež.

Na silvestrovo bodo temperature v večjem delu države dosegale od 5 do 10 stopinj Celzija, hladneje bo na Gorenjskem, Koroškem in ponekod v Prekmurju, kjer bodo temperature padle pod pet stopinj. Temperature bodo tudi v nedeljo precej visoke, saj bodo čez dan dosegale okoli 10 stopinj, ponekod na vzhodu pa lahko narastejo tudi nad 15 stopinj, je povedal Cedilnik.

Tudi v začetku novega leta bo vreme dokaj oblačno, v sredini prihodnjega tedna bo začel pihati vzhodnik, ki bo zrak osušil in ohladil. Spremenila se bo tudi porazdelitev oblačnosti, ki bo zajela osrednjo in vzhodno Slovenijo, na zahodu pa bo dokaj jasno. "Snega pa nam novo leto vsaj prihodnji teden še ne bo prineslo," še pravi Cedilnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija