VRSTIJO SE ZASTOJI, A NA PRIMORKI ZA ZDAJ ŠE ZNOSNO: Promet zgoščen tudi na teh obalnih lokalnih cestah

Slovenija

Zaradi praznika v Nemčiji in Avstriji je na slovenskih cestah, kot pričakovano, močno povečan promet iz Avstrije proti Hrvaški, poroča prometnoinformacijski center. O najdaljših zastojih trenutno poročajo z zahodne, južne in severne ljubljanske obvoznice, kjer prihaja do 30-minutnih zamud.

Na gorenjski avtocesti od Broda proti Ljubljani se pot trenutno podaljša za 15 minut, saj tudi tam občasno zapirajo predor Šentvid proti Ljubljani, na primorski avtocesti od Razdrtega proti Ljubljani pa na posameznih odsekih prihaja do 20-minutnih zamud.

Kot še poroča prometnoinformacijski center, do zastojev prihaja tudi na celotni zahodni in južni ljubljanski obvoznici v smeri Kopra, kjer prihaja do 30-minutnih zamud. Polurne zamude so tudi in severni ljubljanski obvoznici proti Kosezam. Do zastojev prihaja še na primorski avtocesti iz Ljubljane proti Brezovici.

Zgoščen je tudi promet na cestah Pivka-Postojna, med Selcami in Prestrankom, Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper, zastoji so tudi v Ljubljani na območju Tacna in Kosez. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, prihaja do 1,5-kilometrskega zastoja. Predor občasno zapirajo zaradi zastoja in kontrole na avstrijski strani.

Facebook stran infoPot opozarja – ne pozabite na reševalni pas. "Voznike pozivamo k pravilnemu razvrščanju ob zastojih! Poskrbite za reševalni pas in omogočite hitro ter varno vožnjo intervencijskih vozil," so zapisali.

Ob tem pa poudarili: "Razvrščanje levo in desno velja na avtocestnem omrežju, ne pa tudi v mestih, kjer promet poteka po dveh ali več prometnih pasovih v eno smer vožnje. Vozilom na nujni vožnji se tam umikamo na desno, če je to le možno."

[POVEČAN PROMET] ↖️????↗️ V naslednjih urah in dneh se zastojem ponekod ne bo moč izogniti, zato vse voznike pozivamo k...

Objavil/a infoPot dne Sreda, 29. maj 2024

V Katoliški cerkvi danes obeležujejo praznik svetega Rešnjega telesa in krvi, imenovan tudi telovo. Ob tem se spominjajo Jezusove navzočnosti v evharistiji, ki je središče verskega obreda. Ker je telovo med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan, je ponekod močno povečan promet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija