Vse nared za sobotno odprtje

Goriška

Mestna občina Nova Gorica je vložila dobrega pol milijona evrov v ureditev rolkarskega poligona Go skatepark, ki ga bodo uradno odprli v soboto. Prireditve ob predaji namenu ene največjih investicij za mlade in rekreativce v mestu naj bi se udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Začetki investicijskega projekta segajo v maj 2012, ko so izdelali investicijsko in projektno dokumentacijo ter pridobili gradbeno dovoljenje. Želja po sodobnem rolkarskem poligonu je med mladimi prisotna že več let, saj je bil prejšnji, ki je stal na istem mestu, za rolkarje že več let neuporaben. Sodoben bo za razliko od prejšnjega zgrajen iz bolj vzdržljivih materialov, kar bo varneje za uporabnike, za okolico pa bo manj moteč zaradi zmanjšanja hrupa.

Nov rolkarski poligon, ki je novogoriško občino in Fundacijo za šport RS stal 556.000 evrov, je najsodobnejša tovrstna športna infrastruktura v Sloveniji. Pri njenem načrtovanju so sodelovali tudi rolkarji, zato upravičeno pričakujejo, da je narejen po željah in zahtevah uporabnikov, so sporočili iz novogoriške občine.

Tisoč kvadratnih metrov skate površin

Projekt izgradnje rolkarskega parka obsega tudi zunanjo ureditev in sicer povezovalne pešpoti z javno razsvetljavo, reflektorsko osvetlitev rolkališča in ureditev ter ozelenitev okolice. Rolkarjem bo namenjeno preko 3000 kvadratnih metrov površin, samo rolkališče pa bo imelo površino 1000 kvadratnih metrov. Z rolkarskim poligonom bo sicer upravljal Javni športni zavod Nova Gorica.

Pomemben doprinos mladinskemu turizmu

Na občini ocenjujejo, da bodo s projektom omogočili tudi druženje in koristno preživljanje prostega časa, spodbujali mlade k športnemu udejstvovanju, prispevali k povečanju udeležbe mladih v javnem življenju ter povečanju vključevanja družbeno izključene mladine. Prepričani so, da bodo s projektom prispevali k razvoju inovativnih pristopov za razvoj mladinskega turizma in dali pogoje za izvajanje dogodkov s področja rolkarske dejavnosti.

kej te briga kdu sm :) |  27 .12. 2013 ob  18: 54
osvetljava je?
kej te briga kdu sm :) |  27 .12. 2013 ob  18: 51
osvetljava je?
Karsov |  18 .12. 2013 ob  22: 15
Kaj Arčon je biu skejtar ko je biu mali? lepo in prav da se spodbuja šport in podobno ma v teh časih 556.000 evrov se mi zdi za skejtarje (ker noben drugi tam nima kaj delat kot ih gledat) useeno pretirano!