VSI GREDO V ŠOLO PO MODELU B: Če se epidemiološka slika poslabša, nastopi model C, kaj predvideva?

Slovenija

Osnovne in srednje šole bodo ta teden prejele okrožnico, da bo pouk 1. septembra v šolah stekel po modelu B. Še prej bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec o tem sprejela interni sklep, so potrdili na ministrstvu. Model B predvideva pouk v šoli za vse učence in dijake ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Ministrstvo za izobraževanje je skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) čez poletje pripravilo štiri možne modele poteka pouka v začetku septembra. Model A predvideva, da v šolo odidejo vsi učenci in dijaki kot običajno in brez omejitev. Model B predvideva vrnitev vseh, a ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje okužb z novim koronavirusom.

Model C, ki bi bil verjetno aktiviran, če bi se epidemiološka slika v državi bistveno poslabšala, predvideva, da se del učencev in dijakov izobražuje v šoli, del pa na daljavo, model D pa določa, da se na daljavo izobražujejo vsi. Pri tem je določeno, da modele B, C in D s sklepom aktivirata vlada ali ministrica za izobraževanje.

Ministrica je na konferenci ravnateljev, ki je sredi minulega tedna potekala na Brdu pri Kranju, napovedala, da vse kaže, da se bodo lahko s 1. septembrom v šole vrnili vsi učenci in dijaki, ob upoštevanju priporočil NIJZ, razen če bi se epidemiološka slika v državi v drugi polovici avgusta bistveno spremenila. Ta teden pa bo ministrica, kot rečeno, tudi uradno sprejela sklep, da bo pouk 1. septembra stekel po modelu B.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija