Začetek prijav za 1. Istrski maraton

Koper

Športno-rekreativna prireditev Istrski maraton, ki bo potekala 13. aprila 2014, bo povezala vse tri Obalne občine. Tekači bodo na maratonu lahko sodelovali v treh kategorijah: klasičnem maratonu, polmaratonu ter rekreativnem teku, ki bo dolg 8,5 kilometra. Prijave so možne od danes naprej.

Začetna prijavnina za maraton in polmaraton je 25, za rekreativni tek pa 20 evrov, a le za prijave do konca leta. Skupno število prijav je omejeno. Prijave so možne na spletni strani: istrski-maraton.si

Istrski maraton želi postati tradicionalna športno-rekreativna prireditev ter se uvrstiti med večje primorske in slovenske tekaške dogodke. Ne bo povezala samo vseh treh občin slovenske Istre, temveč tudi številne pristaše teka s tega konca sveta.

 

Nova tekaška prireditev hoče biti del nastajajoče, prijaznejše stvarnosti na stičišču različnih kultur, presegajočih toge državne razmejitve. Sledeč temu izhodišču bodo organizatorji 1. Istrskega maratona tekaško dogajanje obogatili z dodano vrednostjo gostoljubja slovenske Istre na pragu pomladi in na začetku letne turistične sezone, s širino in globino istrske tradicije in kulture. Ob nadvse zanimivih, slikovitih in razgibanih tekaških progah bo Istra predstavila tisto, zaradi česar je tako priljubljen cilj za obiskovalce od blizu in daleč.  

Za Istrski maraton bo svojo besedo zastavilo osem ambasadorjev, vrhunskih športnih osebnosti iz Slovenije in sosednje Italije. Dodatna zanimivost prireditve v organizaciji Društva istrski maraton je izmenjevanje središč dogajanja; najprej bo gostitelj Koper (2014), sledila bo Izola (2015), nato bodo vse poti vodile v Piran (2016). Tekaške proge bodo tako vsako leto nekoliko drugačne, razkrivale bodo nove in nove razglede po Istri.