ZADEL VEČ STO MILIJONOV, ZDAJ TOŽI LOTERIJO: Dobitek se je izkazal za 'napako'

Svet

Američan toži loterijo Powerball zaradi očitnega dobitka jackpot v višini 340 milijonov dolarjev, ki se je izkazal za 'napako'. John Cheeks trdi, da je videl svoje številke na spletni strani DC Lottery 8. januarja 2023, potem ko je kupil srečko za žrebanje Powerball, ki je potekalo dan prej. V tožbi trdi, da so bile njegove izbrane številke - kombinacija rojstnih dni družinskih članov in drugih pomembnih številk - na spletu tri dni.

Fotografija je simbolična.

Cheeks je za NBC4 Washington dejal, da se je "razveselil, vendar ni vpil. Samo vljudno sem poklical prijatelja. Naredil sem sliko, kot je priporočal, in to je bilo to. Šel sem spat. Ne vplačujem redno, razen kadar Jackpot naraste."

A številke, objavljene na spletni strani, niso bile tiste, ki so bile izžrebane, ker je po Cheeksovi trditvi izvajalec loterije, Taoti Enterprises, nenamerno objavil napačne številke. Zakaj toži šele po dobrem letu dni? Cheeks je dejal, da je bil zaposlen z delom, saj poskuša ustanoviti banko za ljudi, ki se ne kvalificirajo za tradicionalne hipoteke.

Fotografija je simbolična.

Cheeksov odvetnik Richard Evans je povedal: "Rekli so, da je eden od njihovih izvajalcev storil napako. Še nisem videl dokazov, ki bi to podpirali. Tudi če je bila narejena napaka, se pojavi vprašanje: Kaj storiti glede tega? Za to obstaja precedens, podoben primer se je zgodil v Iowi, kjer je izvajalec priznal napako in izplačal dobitke."

Za komentar so bili zaprošeni Powerball, Taoti Enterprises in različni organi, navedeni v tožbi, je sporočil NBC4 Washington.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija