ZARADI CRKLJANJA S ČIVAVO SKORAJ UMRL: Pljučnica, septični šok in kisikova maska

Svet

Upokojenec je skoraj umrl, potem ko ga je njegov pes, čivava, večkrat oblizal po obrazu. Posledice so se kmalu kazale v težavah z dihanjem, driski in povišani telesni temperaturi. Poleg tega je izkašljeval rumeno sluz. Zdravniki so razkrili, da je bilo potrebno cel teden, preden je 71-letnik prispel v bolnišnico, kjer je preživel tri tedne, poroča Daily Mail.

Zdravniki menijo, da je upokojenec s Kanarskih otokov zbolel za redko boleznijo, ki izvira iz sline njegovega psa. Krvni testi so pokazali prisotnost bakterije Pasteurella multocida, ki se pogosto nahaja v obzobju psov ter mačk. Rentgenska preiskava prsnega koša je pokazala ''gosto motnost'' na desnem pljučnem krilu, pri čemer je pacient navedel, da je bivši kadilec s sladkorno boleznijo tipa 2 in visokim krvnim tlakom.

Postavljena je bila diagnoza pljučnice, ki se je zapletla s septičnim šokom, s kisikovo masko pa so uravnavali dihanje pacienta. Zdravniki poudarjajo previdnost pri stiku s hišnimi ljubljenčki, zlasti izogibanje lizanju po obrazu. Kljub temu, da so največja tveganja za razvoj pljučnice prisotna pri dojenčkih in starejših, se opozarja, da je možnost okužbe lahko prisotna pri vsakomur.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija