ZDAJ JE URADNO, V VESOLJU OČITNO RES NISMO SAMI: Pentagon objavil posnetke neznanih letečih predmetov (VIDEO)

Svet

Pentagon je uradno objavil tri videoposnetke, na katerih naj bi bili neznani leteči predmeti (NLP). Na posnetkih je videti, kako se hitro premikajo, medtem ko jih snemajo z infrardečimi kamerami. Ameriška mornarica je potrdila verodostojnost posnetkov. Zdaj naj bi jih uradno objavili, da bi v javnosti razblinili ugibanja o prisotnosti posnetkov, ki sicer že dlje časa krožijo po spletu, je povedala tiskovna predstavnica Pentagona Sue Gough.

Posnetke ameriške mornarice je med decembrom 2017 in marcem 2018 prvo objavilo zasebno podjetje To The Stars Academy of Arts & Science, katerega ustanovitelj je nekdanji glasbenik Tom DeLonge in se ukvarja s preučevanjem neznanih letečih pojavov.

Leta 2017 je eden od upokojenih pilotov ameriške mornarice David Fravor, ki naj bi leta 2004 videl enega od NLP-jev, za CNN povedal, da se je ta premikal na načine, ki jih ni znal pojasniti. Ko se mu je približal, naj bi neznano plovilo hitro pospešilo vožnjo in izginilo v manj kot dveh sekundah.

Pred tem je Pentagon preučeval posnetke tovrstnih letalskih srečanj kot del tajnega programa, ki je bil uveden po naročilu nevadskega senatorja Harryja Reida. Program so po navedbah Pentagona izvajali od leta 2007 do leta 2012. Program so prekinili, ker so ocenili, da obstajajo bolj pomembne zadeve, ki jih je potrebno financirati.

Vodja programa Luis Elizondo je leta 2017 za CNN povedal, da osebno verjame, da obstajajo zelo prepričljivi dokazi, da morda 'nismo sami'. Leta 2017 naj bi v znak protesta, ker so prenehali s financiranjem, zapustil obrambno ministrstvo. V ponedeljek je tvitnil, da je vesel, da je Pentagon uradno objavil posnetke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .04. 2020 ob  07: 15
-1
ko vesoljci zagledajo zemljane, takoj zbežijo....in ko bodo zgledali trumpa, se ne bodo nikoli več vrnili. mi imamo janeza zato jih nad slovenijo ni.....
alfa |  29 .04. 2020 ob  07: 02
ja pa valda niso menda ves ta cas mislili,da smo sami v vesolju...saj pa je vesolje neskoncno...itak ,da nismo sami..