ZDRAVSTVENI DELAVCI ZAHTEVAJO POŠTENO PLAČILO: "Delajte in bodite tiho," jim odgovarja komentatorka

Slovenija

"Vsak zdravstveni delavec si zasluži dodatek za delo v izrednih razmerah in ne le peščica," pravijo pobudniki peticije Zahtevamo pošteno plačilo dodatka za delo v izrednih razmerah za vse delavce v zdravstvu!, pod katero se je podpisalo že 1680 ljudi. Pobudniki peticije menijo, da so odločbe o tem, kdo je do dodatka upravičen in kdo ne, nesprejemljive. Medtem pa so nekateri komentatorji na spletu pobudo že raztrgali.

"Veliko delodajalcev je poslalo odločbo, kdo je upravičen do dodatka za delo v izrednih razmerah. Menimo, da take odločbe so nesprejemljive, saj vsak delavec zasluži dodatek, saj vsak lahko pride potencialno v stik z okuženo osebo, ki ima virus covid-19," pravijo pobudniki peticije, ki menijo, da bi vsak delavec moral dobiti dodatek za opravljanje dela v izrednih razmerah in biti pošteno plačan.

A nekateri se očitno z njihovim predlogom ne strinjajo, zdi se jim celo nezaslišan. "Sami ste izbrali ta poklic in vedeli ste, v kaj se spuščate. Vedeli ste, da lahko pride do kriznih situacij, kjer boste delali dan in noč. Torej ... delajte zdaj!" se glasi eden od komentarjev, ki so ostro nastopili proti tovrstnim peticijam in pobudam. Komentatorka nadaljuje, da delavci v zdravstvu niso prostovoljci, temveč so za svoje delo plačani.

Eden od komentarjev, ki se je znašel pod pozivom k podpisu peticije.

"Ne vem, kam smo prišli, da je treba za opravljeno in plačano delo ploskati," nadaljuje komentatorka, ki zaključuje še, da so razmere, ko moramo ostali ostati doma, delavcem v zdravstvu v resnici všeč, saj lahko igrajo žrtve in pričakujejo dodatne nagrade. "Delajte in bodite tiho," dodaja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .04. 2020 ob  12: 50
Kaj pa prodajalci ? So najbolj ogrožena skupina , ker nima tisoč žaščit kot jo imajo zdravstveni delavci .