ZIMA 'UJELA' PTICE SELIVKE V ŠKOCJANSKEM ZATOKU: Tako se stiskajo ena k drugi, da bi se ogrele (VIDEO)

Koper

Nenadne vremenske spremembe in padec temperatur niso presenetile samo ljudi. Ptice selivke v takih vremenskih razmerah ne morejo leteti in loviti plena – žuželk, zato čakajo v zavetju.

Jata mestnih lastovk se je zatekla na teraso centra za obiskovalce v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Ptice so drobne, tehtajo slabih 20 gramov in pravkar so se vrnile iz prezimovališč v Podsaharski Afriki. Stiskajo se ena k drugi, da bi se ogrele.

Ptice selivke v takih razmerah ne morejo leteti in loviti svojega plena – žuželk, zato v zavetju čakajo na izboljšanje vremenskih pogojev, da bodo lahko nadaljevale pot do območij, kjer bodo gnezdile. Vsako izboljšanje razmer je zanje priložnost za hranjenje, lov žuželk v letu, so zapisali v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok.

Nenadne vremenske spremembe niso presenetile le nas, ki nenazadnje lahko ponovno vklopimo gretje in oblečemo toplejša, zimska, oblačila. Ptice (selivke) v takih ⛈????????????vremenskih razmerah ne morejo leteti in niti loviti plena (npr. žuželk), zato v zavetju čakajo na izboljšanje pogojev, da lahko potešijo svojo lakoto in nadaljujejo pot do območij, kjer bodo gnezdile. Jata mestnih lastovk se je zatekla na teraso našega centra za obiskovalce. Drobne, slabih 20 g težke ptice, ki so se ravnokar vrnile iz prezimovališč v Podsaharski Afriki????, se stiskajo ena k drugi, da bi se ogrele. Vsako izboljšanje razmer je zanje priložnost za hranjenje, lov žuželk v letu. ???????????????????????? ???????????????????????????????? | ???????????????????????????????????????????????? | ???????????????????? ???????????????????????? | ???????????????????????????????? ???????????????????????????? ????Video: Domen Stanič --- #pticeizzatoka #pticenrsz #skocjanskizatok #nrsz #nrskocjanskizatok #zanimivostiizzatoka #neverjetnanarava #ptice #skocjanski_zatok_nr #skocjanskizatoknaturereserve #valstagnon #nutsaboutbirds #pticeslovenije #instabirds #birdwatching #birdlovers #mestnalastovka #selivke #lastovke #ohladitev #balestruccio #housemartin #delichonurbicum #springmigration

Objavil/a Naravni rezervat Škocjanski zatok dne Sreda, 24. april 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  25 .04. 2024 ob  06: 37
Boge :(