ŽIVEL V LJUBLJANI, PRIJAVLJAL PA VOŽNJO NA GORIŠKO? Poslovnemu direktorju kirurške klinike UKC odpoved zaradi domnevne goljufije

Slovenija

Poslovni direktor kirurške klinike UKC Ljubljana Aleksander Batič je zaradi domnevne goljufije pri izplačevanju potnih stroškov prejel odpoved delovnega razmerja. V UKC Ljubljana so nadzor nad njim izvedli na podlagi anonimne prijave suma kršitev. Lansko leto so sicer v ljubljanskem kliničnem centru odkrili dva podobna primera, letos pa štiri.

Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) so vročili odpoved delovnega razmerja poslovnemu direktorju kirurgije Aleksandru Batiču, poroča portal Preverjeno.si. Ta naj bi po informacijah vodstva UKC Ljubljana domnevno goljufal pri kilometrini: živel naj bi v bližini Ljubljane, izkazoval pa je vsakodnevno vožnjo na Goriško. Batič naj bi s tem neupravičeno prejemal mesečno vsaj 600 evrov dodatka za kilometrino. 

UKC Ljubljana bi lahko zahteval nazaj neupravičeno pridobljena sredstva iz zlorabe kilometrine, vendar le za čas, ko so nastali posnetki oziroma dokazi, ki jih imajo v službi za korporativno varnost, ne pa za celotno obdobje zaposlitve Batiča v UKC Ljubljana. Domnevnih zlorab za nazaj, če so obstajale, ne morejo dokazati, sicer bi moral Batič UKC Ljubljana vrnitvi po 600 evrov za vsak mesec od februarja leta 2019.

V UKC Ljubljana so za STA pojasnili, da je bil Batič kot poslovni direktor kirurške klinike zaposlen od februarja 2019, postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi pa je bil zaključen 17. junija letos. Razpis za novega poslovnega direktorja kirurške klinike so objavili 20. junija.

Do izbire novega poslovnega direktorja je vodenje začasno urejeno po pooblastilu z drugimi vodilnimi delavci kliničnega centra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija