ZLATI KAMEN ZA KOBARID: Vedno bolj turistično privlačen

Posočje

Občina Kobarid je bila med 12 finalistkami za nagrado zlati kamen izbrana zaradi preboja na področju turizma in okolja. Ne le s Sočo, Kobarid privablja tudi z okoliškimi gorami, pohodništvom, kolesarstvom, kulinariko ter z ohranjanjem kulturne dediščine in spomina na dogodke izpred stotih let. V zadnjih letih privablja vse več tujih obiskovalcev.

Kobarid sodi po merljivih kazalnikih med najbolj dinamično razvijajoče se turistične destinacije pri nas, piše v obrazložitvi nominacije. V času zadnjega mandata so v kraju povečali vložke v okolje ter med drugim uvedli lokalni avtobus, ki povezuje središče z glavnimi turističnimi zanimivostmi v občini in celo v sosednji Furlaniji. Na Kobariškem deluje 400 podjetij, samostojnih podjetnikov in društev. Med njimi je 65 takih, ki se v kobariški občini ukvarjajo s turizmom in gostinstvom.

V Občini Kobarid, ki meri 193 kvadratnih kilometrov, prebiva 4117 prebivalcev.

Kljub manjšemu številu delovnih mest, saj je v Kobaridu malo industrije, občina pa je bolj usmerjena v turizem, je brezposelnost ena najnižjih v Sloveniji. Oktobra 2017 je znašala le 5,5 odstotka, povprečna bruto plača pa 1339 evre.

"Ne vem, če smo ravno najboljši v Sloveniji, trudimo pa se, da bi našim občanom zagotovili najvišjo stopnjo kvalitete življenja v občini ter dali vse ugodnosti, ki jih imajo večji in bolj razviti kraji," je za STA povedal kobariški župan Robert Kavčič. Tako si prizadevajo za zagotavljanje javnega prevoza, osnovnošolskega izobraževanja tudi po hribovskih vaseh, primerne kanalizacijske infrastrukture ter predvsem za ohranjanje neokrnjenega in čistega okolja.

"Naš pogled je usmerjen naprej, v razvoj naše občine na vseh področjih dela in življenja občank in občanov. Vedno nove ideje in vlaganja v različne pridobitve našega prostora pa širijo možnosti in odpirajo še širši pogled v prihodnost občine Kobarid," zatrjujejo na občini.

Deli novico:

aničnebo |  14 .02. 2018 ob  22: 23
Kakšen strel v prazno, gospod urednik.