14.127 EVROV SO ZBRALI GOSTINCI V SLOVENSKI ISTRI ZA PRIZADETE V POPLAVAH: Eno dopoldne za en sam namen (VIDEO)

Slovenija

14.127 evrov so danes zbrali v Slovenski Istri z dobrodelnimi kavami. Sredstva bodo namenili Rdečemu Križu, Karitasu in Zvezi prijateljev mladine za tiste, ki so bili prizadeti v poplavah. Nekaj dobrodelnih akcij bo v slovenski Istri tudi v ponedeljek.

Istrski gostinci so združili moči in s prihodkom od kavic priskočili na pomoč prizadetim. "Odpovedali smo se pač zaslužku, do 12. ure smo vse kave, ki so bile narejene, bomo dali Združenju prijateljev mladine. Tako, da jaz mislim, da je to res neka lepa gesta," pravi Jernej Sepič, Circolo bar.

"Odziv je bil, veliko strank je že ob samem zjutraj, zgodaj zjutraj so že začeli, tak je bil … So ljudje prihajali prav s tem namenom? Prav s tem namenom, so bili ljudje, ki sploh niso naše stranke, ampak so slišali in so prišli v ta namen," je povedal Eran Durmiši, Slaščičarna Dehar.

"Je bilo veliko povpraševanja, prav so prišli z namenom, da bi pač kupili to kavico in prispevali," pa je dejala Nadja iz Nook bara.

Lokale je v verigo povezal Radio Capris, odzvalo se je okoli 60 ponudnikov. Dobrodelnosti za prizadete v poplavah pa s tem še ni konec. V ponedeljek bodo v Marezigah izkupiček žetonov za degustacijo novega šampionskega refoška prav tako donirali. V Vanganelu bo dobrodelni koncert, ki ga organizira Moto klub Kondor, ladja Zlatoperka pa bo v ponedeljek izjemoma odplula iz pristanišča, seveda z dobrodelnim namenom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  12 .08. 2023 ob  11: 14
11
Vse pohvale gostincem!