ANKARANSKI SVETNIKI OSTAJAJO BREZ SEJNIN: Razlog pa "ta občina ni nastala kot ostale občine"

Ankaran

Ankaranski občinski svetniki niso podprli predloga, da bi se jim začela izplačevati sejnina, temveč bodo svoje naloge še naprej opravljali prostovoljno oziroma za simbolično sejnino za udeležbo na seji občinskega sveta ali seji delovnega telesa v višini enega evra.

Predlogu občinske svetnice Vesne Mavrič iz stranke Slovenija za vedno, da bi se statut Občine Ankaran glede nagrajevanja občinskih svetnikov spremenil in uvedel izplačila sejnin, kot je to urejeno v drugih občinah, je nasprotoval tudi ankaranski župan Gregor Strmčnik. Ta je v pismu občinskim svetnikom zapisal, da Občina Ankaran ni nastala kot ostale občine v Sloveniji, saj je njeno ustanavljanje potekalo v več fazah vse od leta 2008 pa do 2022, kar je zahtevalo "nesorazmerne napore, odrekanja, žrtvovanja ter veliko opravljenega prostovoljnega dela velikega števila prebivalcev Ankarana", ki so delovanje občine tudi s prostovoljnimi denarnimi prispevki financirali v času, ko koprska občina ni izvajala proračuna v delu, ki se je nanašal na Ankaran.

BONUS VIDEO: Kako poteka trgatev v Slovenski Istri?

Prav tako je opozoril na vrednote Programske skupine Radi imamo Ankaran, ki ima v Ankaranu prepričljivo večino, mednje pa sodi tudi spoštovanje prostovoljstva. "Vsi nosilci projekta samostojne občine v dobro lokalne skupnosti Ankaran predano prispevamo po vseh svojih močeh in znanju, ob tem pa smo se zavezali, da v zameno za naše dodatno delo in angažiranje (izven obsega rednih delovnih obveznosti) od lokalne skupnosti Ankarana ne pričakujemo ničesar," še poudarja Strmčnik.

Pravilnik o višini in načinu določanja plač ter plačil funkcionarjev Mestne občine Koper, ki ga v Ankaranu ne izvajajo, bi sicer za ankaransko občino določil svetnikom sejnino v višini 8 odstotkov plače župana, t. j. približno 282,98 evrov bruto za vsako sejo. S prispevki, ki jih občina dodatno plača, se ta znesek poveča na 309,52 evrov na svetnika na sejo. Izračun kaže, da bi v obeh mandatih znesek izplačanih sejnin znašal skupno približno 211.092,64 evrov. Ta znesek, ki so se mu ankaranski svetniki soglasno odpovedali in si ga v obliki sejnin niso izplačali, je ostal v občinskem proračunu za potrebe razvoja in urejanja občine Ankaran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  21 .09. 2022 ob  23: 15
Ja sej z zameno so si zrihtali vse mozne gostinske dejavnosti in odtale dejavnosti vezane s turizmom na druzinske clane in v ozadju biznis. Pa zdaj se delajo angelcki..poznamo mi te fore. Morali bi se sprasevati ce so ti “nedolzni svetniki” nekaj naredili koristnega za obcane? Od 2008 se ni nic spremenilo. Halo? Dajte se zbudit in na naslednje volitve volit nekaj pametnega ali referendum da se obcina ukine ker ni koristi
Olgo Franco |  21 .09. 2022 ob  16: 26
Gre za klasično sekto- naj raje povedo koliko so oškodovali občino z nedelom in preplačevanjem za usluge gostinskih storitev…pa še negativno mnenje računskega sodišča niso odpravli…

galeb |  21 .09. 2022 ob  16: 10
17
se takoj vidi kdo je s srcem predan občini ankaran in kdo se je uštulu h koritu samo zato da bi si napolnu žepe. Ma bravo ankaranski svetniki bi mogli bit za zgled usem občinam.
Ištrijan |  21 .09. 2022 ob  13: 48
21
"Ankaranski občinski svetniki niso podprli predloga, da bi se jim začela izplačevati sejnina, temveč bodo svoje naloge še naprej opravljali prostovoljno oziroma za simbolično sejnino za udeležbo na seji občinskega sveta ali seji delovnega telesa v višini enega evra."

POHVALNO! (Sploh v današnjih časaih vsespološnega grabljenja!)

Vesna Mavrič iz stranke Slovenija za vedno, najdi si službo in nehaj iskat načine kako bi izvajala parazitstvo!