BOŠTJAN VERBOVŠEK PRI 45-IH NIZA USPEH ZA USPEHOM: "Telo je v vrhunskem stanju, poškodb ni, zdravje je top" (FOTO)

Slovenija

Boštjan Verbovšek, IBFF Pro bodybuilder, je na svoji nedavni tekmi, Mr. World po verziji WABBA, osvojil odlično tretje mesto. Ta dosežek je le eden izmed številnih, ki pričajo o njegovi predanosti in ljubezni do bodybuildinga. Njegova zgodba je polna izzivov, preizkušenj in izjemnih uspehov, ki jo je vredno deliti.

Začetki in prvi uspehi

Boštjan Verbovšek je svojo bodybuilding pot začel že pri 16 letih. Njegova strast do bodybuildinga se je hitro obrestovala, saj je že pri 19 letih prvič nastopil na tekmovanju. "Takoj me je zamikala tekmovalna pot," pravi Boštjan. Njegovi prvi uspehi so kmalu sledili, saj je pri 21 letih osvojil svoj prvi naslov evropskega prvaka, nato pa se je ta uspeh ponovil še na prestižnih tekmovanjih Mr. Evrope in Mr. Univerzum.

Mr. Evrope in Mr. Univerzum sta pomembni tekmovanji v svetu bodybuildinga, kjer se merijo najboljši bodybuilderji z vsega sveta. Mr. Evrope je tekmovanje, kjer se bodybuilderji iz Evrope pomerijo za naslov najboljšega na kontinentu, medtem ko Mr. Univerzum združuje bodybuilderje z vsega sveta, ki tekmujejo za prestižni naslov najboljšega na svetu.

Premor in vrnitev na sceno

Kljub vrhunskim uspehom je Boštjan pri 23 letih sklenil tekmovalno pot in si vzel daljši premor. V tem obdobju je ustvaril družino, rodili sta se mu dve hčerki, Maruša in Taja, ter preživel čas s svojo izbranko, s katero sta skupaj že od njegovih 15 let. Čeprav je prenehal s tekmovanji, pa se ni nikoli povsem ločil od bodybuildinga. "Bodybuilding je stil življenja, ki zahteva 24-urno predanost," pravi Boštjan.

Pri 40 letih se je ponovno prebudila želja po tekmovanjih. Po večletnih pripravah je Boštjan spet stopil na oder in dosegel sijajne rezultate. Na prvi tekmi po 20 letih je osvojil Pro karto in postal vice prvak Evrope. Kasneje je dosegel še zmago na CIBBA World Cup, kar je bil izreden dosežek za nekoga, ki se je vrnil po tako dolgem premoru.

Izzivi in preizkušnje

Lani je zaradi smrti očeta moral prekiniti vse priprave. "Že sem mislil narediti konec vsemu, ker nisem več videl smisla. Spoznal sem, kaj pomeni depresija," se spominja težkih trenutkov. A kot pravi, nikoli ne odneha: "Sem človek načel, ki vedno gre do konca."

Priprave na nove podvige

Letos se je ponovno podal na priprave za Hercules Olympio WABBA. Zaradi odlične forme so se z ekipo odločili, da preizkusijo še Mr. World po verziji WABBA, kjer je osvojil tretje mesto. Naslednji cilj je osvojitev Pro karte na Hercules Olympii WABBA, nato pa še nastop na Amater Olympia IFBB in Euro Masters NPC.

Mr. World po verziji WABBA je eno izmed najprestižnejših tekmovanj v bodybuildingu, kjer se merijo najboljši bodybuilderji z vsega sveta. Hercules Olympia WABBA je še eno izjemno pomembno tekmovanje, kjer bo Boštjan poskušal osvojiti Pro karto, ki mu bo omogočila nastop na Amater Olympia IFBB in Euro Masters NPC, dveh zelo cenjenih tekmovanjih v bodybuildingu.

Vrhunsko stanje telesa

Pri svojih 45 letih je Boštjan v vrhunski formi. "Telo je v vrhunskem stanju, poškodb ni, zdravje je top. Tako, da me ne more nihče ustaviti. Vse je odvisno od mene," pravi z odločnostjo. Treningi so sestavni del njegovega vsakdana. Trenira vsak dan, v fitnesu je šestkrat na teden po dve uri na dan, kardio pa je pri njem dnevna rutina.

Prehrana in podpora ekipe

Prehrana je poglavitna za vsakogar, ki se ukvarja z bodybuildingom. "Prehranjujem se šest do osemkrat na dan, moj vnos beljakovin je na visokem nivoju," pojasnjuje Boštjan. "Sem stara šola, večji vnos beljakovin." Poudarja, da je pravilna prehrana ključ do uspeha v bodybuildingu in zdravju nasploh. "Samo z zdravo prehrano bo človek zdrav," pravi. Poudarja, da hrana predstavlja 80 odstotkov uspeha v bodybuildingu. Če telesu ne zagotoviš potrebne hrane, bo telo zbolelo. Zato je pravilna prehrana temelj njegovega življenjskega sloga.

Zahvaljuje se svoji ekipi, nutricionistu, trenerju, ženi in otrokom. "Brez njih bi bilo vse veliko težje. Hvala, da me razumete in stojite ob strani," dodaja z hvaležnostjo. Včasih je težko prenašati vse zahteve in odrekanja, ki jih zahteva bodybuilding, a njegova družina in ekipa ga podpirajo in razumejo.

Delo kot osebni trener in nutricionist

Poleg tekmovanj Boštjan deluje tudi kot osebni trener, nutricionist in motivator. "Predvsem poskušam ljudem predstaviti zdrav način življenja, brez farmacije in zdravnikov," pravi. Njegov pristop temelji na naravnih metodah in zdravem načinu življenja, kar vključuje uravnoteženo prehrano in redno telesno aktivnost.

Pogled v prihodnost

Verbovšek je fantastičen primer predanosti, vztrajnosti in uspeha v svetu bodybuildinga. 45-letni športnik dokazuje, da s trdim delom in predanostjo ni nič nemogoče. Njegovi cilji za prihodnost so jasni in ambiciozni, saj si želi še naprej tekmovati na najvišji ravni in doseči čim več.

Boštjan Verbovšek ostaja ikona bodybuildinga, ki s svojo strastjo in predanostjo navdihuje mnoge po svetu. Njegova zgodba je opomin, da nikoli ne smemo odnehati in da je z vztrajnostjo mogoče premagati vse ovire. "Torej, vidimo se na odru, 27. julija Hercules Olympia WABBA, Perugia, Italija," zaključi Verbovšek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija