BRANJE ZAGOTOVLJENO: Knjižnic na plaži bo letos sedem

Koper

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča z odmevnim projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč bodo tako znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo, pri čemer velja izpostaviti, da lahko knjižnico na plaži brezplačno koristijo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic. Izposoja na plaži bo letos organizirana ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov NIJZ in drugih pristojnih organov za preprečitev širjenja koronavirusa. Sodelujoče knjižnice bodo izposojo na plaži popestrile tudi s pravljicami, z literarnimi večeri in drugimi prireditvami za otroke in odrasle.

Knjižnic na plaži bo letos sedem, bralcem bodo dostopne na Mestnem kopališču Koper, Kopališču ŽusternaCentralni plaži Portorož, Kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Arheološkemu parku Simonov zaliv in na Mestni plaži Svetilnik v Izoli. Odprte bodo vse dni v juliju in avgustu in sicer od 10. do 18. ure. Knjižnica na Centralni plaži Portorož bo odprla svoja vrata 22. junija. Knjižnica na plaži Simonov zaliv pa bo obratovala po urniku Arheološkega parka.

Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih - bolj kot knjižnico - obiskujejo plaže in druge kraje za oddih, pa tudi številnim dopustnikom, ki si (po)letni oddih težko predstavljajo brez dobrega branja. Knjige, ki si jih bodo prek projekta Knjižnica na plaži izposodili povsem brezplačno in za nedoločen čas, bodo lahko vrnili v katerokoli od sodelujočih knjižnic, vključno s plažo.