ČETRTI DAN ISKANJA 2-LETNE MALČICE V SRBIJI: Sinoči v Bosni aretirali tri osumljence (FOTO, VIDEO)

Kronika

V Srbiji se danes nadaljuje četrti dan iskanja 2-letne Danke Ilić, ki je v majhnem kraju Banjsko polje na vzhodu Srbije izginila v torek popoldne. V naselje sta sinoči prispeli dve policijski specialni ekipi iz Beograda in Novega Sada za reševanje iz ruševin. V Bosni so sinoči aretirali tri osebe, ki so na TikToku objavile informacijo, da so povezane z izginotjem malčice.

Bosanska policija je na podlagi informacij srbskega notranjega ministrstva aretirala tri osebe iz iste družine in opravila preiskavo. "Izkazalo se je, da so informacije, ki jih je posredoval osumljenec, napačne," je sporočil MUP Srbije.

Trojica iz občine Hadžići blizu Sarajeva je lažno trdila, da vedo, kje je deklica. Na družbenem omrežju TikTok so zahtevali 10.000 evrov za razkritje lokacije, kjer je deklica ter trdili, da je zaprta v kleti.

Miloš in Ivana Ilić, starša malčice, sta včerajšnji dan in še celo noč preživela na policijski postaji na informativnem razgovoru. Običajna policijska praksa je, da se potem, ko otrok ni najden, preiskava osredotoči na družinske stike. "Še posebej pomemben del preiskave je mama, ki je edina bila z deklico v ključnih trenutkih in jo je tudi zadnja videla pred izginotjem," je za medije povedal upokojeni kriminalistični inšpektor iz Niša Bratislav Timotijević.

Dvorišče hiše, kjer je izginila mala Danka.

Policija preverja vsako podrobnost vsega, kar se je zgodilo, preden je mama obvestila policijo, da je deklica izginila. Preverjajo vse, kar se je dogajalo od izginotja, pa do prihoda prvih policijskih patrulj, pa tudi vse, kar so policisti, ki so prvi prispeli v Banjsko polje, opazili in zaznali.

Materin telefon so poslali v analizo. Z možem sta bila že dvakrat zaslišana na policiji, kar pa še ne pomeni, da sta osumljenca. Natančne preverbe ožjih družinskih članov so v takih primerih običajne in lahko privedejo do tega, da se posamezne osebe lahko popolnoma izključi iz nadaljnjega toka preiskave, je pojasnil nekdanji kriminalist.

Kot danes neuradno poročajo srbski mediji, je preiskava materinega telefona končana in prvi podatki kažejo na nenavadnost - veliko število sporočil in opravljenih klicev na dan izginotja deklice je bilo izbrisanih. Sporočila in klice je mogoče izbrisati iz telefona, ostanejo pa v bazi, so potrdili inšpektorji za visokotehnološki kriminal.

25-letna mama Ivana je v zvezi s svojim 30-letnim možem Milošem od svojega 17. leta starosti. Imata še enega otroka, starejšega sina. Ker je noseča, testa s poligrafom ni mogla opraviti.

Odraščala je v Brestovcu, to je kraj na pol poti med Banjskim poljem in Borom, od spomladi do jeseni pa so preživljali čas v Banjskem polju, v vikend hiški, ob kateri je v torek izginila malčica. Pri petnajstih letih ji je umrla mama in od takrat je živela z dedkom, očetom in bratom. Sosedje trdijo, da je od takrat niso več videvali.

25-letna Ivana je zaposlena na bencinskem servisu v Boru, kjer tudi živijo, soprog pri kabelski televiziji. Pred kakšnim letom so se vselili v stanovanje, kjer sta pred tem živela Miloševa starša, onadva sta se preselila v drugo stanovanje, kar vse kaže na povsem običajno življenje.

V Banjskem polju pa že četrti dan vlada obsedeno stanje, sosedje so vznemirjeni.

Včeraj so z bagri ves dan prekopavali prostor okrog vikenda, kjer je deklica izginila. Dostop do vasi je zaprt. Sinoči okoli 19.30 je v vas prispelo pet policijskih patrulj s policijskimi inšpektorji, ki so z baterijskimi svetilkami odšli na njivo, ki je bila pred tem prekopana. Na kraju je bil tudi minister Bratislav Gašić.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija