Čokoladno-malinova torta, narejena z ljubeznijo

Lavivavera

Vikendi, sploh tisti malo hladnejši, so kot nalašč za peko. Nekateri se raje usmerijo v peko slanega peciva ali kruha, drugi pa imamo raje sladke pregrehe. Na straneh Lavivavera lahko najdete kar nekaj različnih receptov, nam je v oči padla predvsem slastna čokoladno-malinova torta, katere recept tokrat delimo z vami. 

Blogerki pravita, da uživata v peki sladkega peciva predvsem zato, ker ponuja toliko različnih možnosti okrasitve. Uživata, ko se lahko igrata z dekoracijami, kar opazimo tudi na spodnji torti, ki je prefinjeno okrašena s svežim cvetjem. Za več idej in kuharskih nasvetov pa kliknite na to povezavo.

Kako se lotiti priprave slastne čokoladne torte?

Za kremo potrebujete:

250 g mascarponeja

40 g kakava v prahu

40 g sladkorja v prahu

250 ml sladke smetane za stepanje

maline

Za biskvit potrebujete:

4 jajca

180 g sladkorja

130 g moke

80 g kakava v prahu

1 strok vanilje

1 žlička pecilnega praška

Postopek:

Najprej pripravite biskvit. V posodi zmešajte moko, sladkor, jajca, vaniljo, kakav v prahu in pecilni prašek. Dobro premešajte, položite v pekač in pecite približno 30 minut na 180 stopinj Celzija. Medtem ko se biskvit peče, pripravite kremo. Zmešajte zgoraj naštete sestavine in nato počasi vmešajte še maline. Kremo dobro ohladite v hladilniku.

Ko je biskvit pečen, ga pustite, da se ohladi, nato pa ga razrežite na več "nadstropij". Med kose biskvita namažite kremo, ki ste jo dobro ohladili. Na koncu lahko po želji torto oblijete s stopljeno čokolado in okrasite po okusu. Torta se odlično prileže tudi v poletnih dneh, saj je zelo lahka.