FRIZERJA RAZKRIVATA, S ČIM SI NEVEDE UNIČUJETE LASE: Tem škodljivim navadam se raje izognite

Trendi

Zelo verjetno ni posameznice/posameznika, ki si ne želi močnih in sijočih las. Kljub temu veliko ljudi zdravju las ne posveča dovolj pozornosti, kar ima za posledico puste, suhe in mastne lase. Med nego namreč počnejo usodne napake, ki vodijo v poškodbe las in lasišča. So stvari, ki bi jih morali prenehati početi. Katere so najbolj usodne, za PopSugar pojasnjujeta priznana newyorška frizerja Eliut Rivera in Siobhan Quilan. 

Pogosto povezovanje las v čop

"Pogosto spenjanje las v visok čop povzroči njihovo lomljenje," opozarja Rivera in dodaja: "Tesno speti lasje se ob stiku z elastiko poškodujejo, hkrati oslabijo lasni mešički in vse skupaj lahko vodi v trakcijsko alopecijo. Gre za izpadanje las, ki je posledica stalnih pritiskov na lasišče in sčasoma lahko postane trajno. Zato las ne povezujte prepogosto v čop, ta naj ne bo pretesno spet in ga, ko se vrnete domov, podrite ali lase raje že zjutraj povežite v kito."

Veliko denarja namenite negi v salonu, doma pa ste površni

"Čeprav s tem pljuvam v lastno skledo, moram opozoriti, da ljudje preveč denarja namenjajo negi v salonu, škoda pa se jim zdi vlagati v kvalitetne proizvode za nego las doma," je prepričana Quinlanova, ki opozarja, da so v cenejših šamponih in balzamih praviloma cenejše in manj kvalitetne sestavine, ki lasem na dolgi rok bolj škodujejo kot koristijo. "Stranke so velikokrat presenečene nad dejstvom, koliko stanejo šamponi in balzami, s katerimi negujemo lase v salonih. Le kvalitetni izdelki so tisti, ki obljubljajo izjemne rezultate. Pametno je upoštevati priporočila vašega frizerja, saj mu je zagotovo mar za vaše lase."

Z masko negujete obraz, ne pa tudi las

Maske so čudovite. Ko jih nanesete na obraz, si vzamete čas samo zase in si privoščite malo razvajanja. Tako kot z njimi negujete obraz, jih privoščite tudi lasem. Na voljo je veliko različnih mask za vse tipe las, lahko pa pripravite tudi takšne iz domače kuhinje: lasem prija nega z jajci, medom, lanenim, olivnim, arganovim oljem, avokadom … Primerna maska lase nahrani, jih okrepi in jim zagotovi zdrav lesk.

Krtačenje mokrih las

Lasje so najbolj občutljivi, ko so mokri. "Česanju in krtačenju mokrih las zato velik ne," opozarjata frizerja in svetujeta, da lase vedno krtačite pred umivanjem. Če jih tudi po njem, pa uporabite glavnik s širokimi zobmi ali krtačo, ki je zasnovana za krtačenje mokrih las.

Vztrajanje pri enem in istem šamponu

Skrivnost lepih in zdravih las je občasna menjava šampona, meni Rivera: "Lasje se na določen šampon privadijo in zato postane neučinkovit. Obstaja pestra ponudba teh izdelkov in zlahka boste našli zamenjavo za tistega, ki ga uporabljate že več let, ne opravlja pa več dobro svoje naloge. Enkrat na leto je lasem pametno privoščiti malo spremembe."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija