JENNIFER LOPEZ PRAZNUJE: Z objavami na družabnih omrežjih dokazuje, da se z leti dobro kosa

Svet

Ameriška glasbenica s portoriškimi koreninami Jennifer Lopez, ki je prepevala, da ostaja "Jenny iz soseske", bo danes upihnila 50. svečko. Trenutno se mudi na turneji It's my Party po Severni Ameriki, ki jo je začela 7. junija, sklenila pa jo bo v soboto. Glasbenica z rednimi objavami na družabnih omrežjih dokazuje, da se z leti dobro kosa.

Jennifer Lynn Lopez se je 24. julija leta 1969 rodila v newyorškem Bronxu staršem portoriškega porekla. Prvi studijski album On the 6 je izdala natanko pred 20 leti, leta 1999, in že z njim opozorila nase, uspeh pa je nadgradila dve leti kasneje z albumom s preprostim naslovom J.Lo.

Na glasbeni sceni je pevka in plesalka v dveh desetletjih nanizala številne uspešnice, kot so If You Had My Love, Let's Get Loud in Jenny from the Block, ter jih pospremila z markantnimi glasbenimi videospoti. Po vsem svetu je po navedbah portala Variety prodala več kot 80 milijonov primerkov albumov.

Kariero je Jennifer Lopez začela kot plesalka v humoristični televizijski oddaji In Living Color, kasneje pa zaslovela z vlogo v akcijskem trilerju Zmeda na poštnem vlaku (1995). V glavni vlogi je prvič nastopila v biografskem filmu Selena (1997), v katerem je upodobila latinsko-ameriško pevko iz južnega Teksasa. Kasneje je zaigrala v številnih romantičnih komedijah, kot so Načrtovalka porok (2001), Zgodilo se je na Manhattnu (2002), Zaplešiva (2004) in Tašča, da te kap (2005). Med zadnjimi je lani zaigrala v filmu Zdaj ali nikoli v režiji Petra Segala.

Po lanskih podatkih revije Forbes je bila najbogatejša oseba z latinskoameriškimi koreninami v Hollywoodu, po lestvici revije People en Espanol pa najvplivnejša latinskoameriška glasbenica v ZDA. Je tudi modna oblikovalka, producentka ter borka za človekove pravice.

V zasebnem življenju je 50-letnica mati dvojčkov, ki ju je leta 2008 rodila v zakonu z nekdanjim možem, glasbenikom Marcom Anthonyjem. Danes je v razmerju z nekdanjim igralcem baseballa Alexom Rodriguezom.

Za svoje delo je Jennifer Lopez prejela več nagrad, lani denimo nagrado glasbene televizije MTV Michael Jackson video Vanguard, ki jo podeljujejo umetnikom za njihov prispevek h kulturi, modi in glasbi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija