KAJ VSE SE JE DOGAJALO V ČASU NESREČE NA PRIMORKI? "To je odraz pomanjkanja kulture" (VIDEO)

Slovenija

Ob nedeljski prometni nesreči, v kateri je umrl 33-letni voznik tovornjaka, so se posamezniki sprehajali po avtocesti, nekdo pa je celo igral harmoniko. "Ni spoštovanja niti do umrlih," je razočaran generalni sekretar Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov.

"Sramota, da ljudje to počnejo. To je odraz pomanjkanja osebne in družbene kulture. Prav tako to priča o pomanjkanju prometne in varnostne kulture. Če smo vpleteni v takšen prometni dogodek, se je treba prilagoditi situaciji. Zelo sem bil razočaran, ni spoštovanja niti do umrlih," je bil razočaran generalni sekretar Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije dr. Fadil Mušinović ob nedeljskem dogajanju na primorski avtocesti.

Kot poroča Dnevnik, so tam gasilci iz pločevine izrezali truplo 33-letnega voznika prevrnjenega tovornjaka, posamezniki, ki so obstali v koloni, pa so se sprehajali po avtocesti; nekdo naj bi tudi igral na harmoniko.

Kritični so tudi v združenju Reševalni pas. "Rolkanje, 'chatanje' po telefonu ne sodi na vozišče. Žoganje, senčenje, sončenje ... je neumno, nevarno in prepovedano z razlogom," so zapisali. Spomnili so se tudi, da je hoja po avtocesti prepovedana, predpisana kazen znaša 150 evrov. Vozniki in potniki morajo na ponovno odprtje avtoceste počakati v avtomobilu.

Policisti še preiskujejo okoliščine nesreče na primorski avtocesti, v kateri je ugasnilo življenje 33-letnega voznika cisterne. Zaenkrat so ugotovili, da je voznik tovornjaka vozil preveč desno, nazadnje pa je prek odstavnega pasu zapeljal v obcestni jarek, kjer se je prevrnil in končal na strehi. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in v njem tudi umrl.

Po podatkih agencije za varnost prometa so lani na slovenskih cestah umrli trije vozniki tovornjakov. Dva sta umrla v trčenju z drugim tovornim vozilom, tretji pa je bil v prometni nesreči udeležen sam. V nesrečah, ki so jih povzročili vozniki tovornjakov, je lani skupaj umrlo osem oseb - vključno z omenjenimi tremi tovornjakarji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  06 .05. 2024 ob  20: 26
10
Res je, opažam že dolgo časa, da ni več spoštovanja do umrlih in do tragediji na splošno. Ne pomislijo, da en dan bodo lahko oni sami v takem položaju ali soudeleženi in sigurno jim ne bi bilo všeč da otroci rolkajo okoli ali da nekdo poje ali igra na harmoniko. Zdrava pamet pove, da dokler reševalci se borijo za življenje nekoga, bi morala biti spoštovalna tišina, saj nekdo tam trpi in se bori za preživetje pa tudi če smo blokirani v koloni dve uri. Določenim to ni jasno, ni sočutja ali vsaj spoštovanja do nekoga, ki mogoče domov ne bo več nikoli prišel. Jutri lahko doleti enaka situacija vsakega od nas.