KDO JE PRODAJAL POSNETKE KLICEV 112? Po neuradnih informacijah naj bi šlo za zaposlenega v UKC Ljubljana

Kronika

Po neuradnih informacijah naj bi bazo posnetkov telefonskih klicev na številko 112 na temnem spletu prodajal eden izmed zaposlenih na UKC Ljubljana.

"Izvajajo se aktivnosti za preveritev vseh okoliščin, zato vam več informacij še ne moremo posredovati," so na vprašanje portala Siol.si odgovorili na policiji. Ter, da je zadevo prevzela Služba za korporativno varnost UKCL, "ki bo obvestila policijo in urad vlade za informacijsko varnost. Izvajajo se vsi ukrepi, predvideni v primeru takšnih dogodkov."

Urad za informacijsko varnost pa je Siol napotil na UKC Ljubljana in policijo – iz slednje so sicer pojasnili, da trenutno lahko potrdijo le to, da so z navedbami seznanjeni.

Za zdaj še ni znano, ali je bil osumljeni del dispečerske službe, ki pod okriljem UKC Ljubljana vnaša podatke o uporabi nujne medicinske pomoči.

Oglas za prodajo sporne baze podatkov je s spleta izginil takoj, ko se je novica razširila v medijih, kar po mnenju kibernetskih strokovnjakov ni značilno za izurjene digitalne kriminalce, še poroča Siol.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija