LETOS ZA AZIL ZAPROSILO 4441 MIGRANTOV: Med zavrnjenimi prevladujejo državljani balkanskih držav

Slovenija

Policija je v prvih 10 mesecih letošnjega leta obravnavala 14.066 ilegalnih prehodov državne meje, kar je 71,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Najpogosteje so obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Namero zaprositi za mednarodno zaščito je po podatkih policije izrazilo 4441 ilegalnih migrantov.

Letošnji trend števila ilegalnih prehodov izkazuje bolj strmo naraščanje števila kot v lanskem letu, navajajo na policiji. V avgustu so zabeležili najvišje mesečno število ilegalnih prehodov meje po množičnih migracijah 2016, nakar je število nekoliko upadlo.

Povečevalo se je tudi število ilegalnih migrantov, ki izrazijo namero zaprositi za mednarodno zaščito, pravijo na policiji. V obdobju od 1. januarja do 31. oktobra je to namero po podatkih policije izrazilo 4441 ilegalnih migrantov, medtem ko je bilo v enakem obdobju lani obravnavanih 3952 namer.

Število zavrnitev vstopa v Slovenijo državljanom tretjih držav na zunanji schengenski meji Slovenije se je po podatkih policije povečalo. Med zavrnjenimi prevladujejo državljani balkanskih držav. Opazno se je povečalo tudi število obravnavanih tujcev zaradi nedovoljenega prebivanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija