MINISTER LOGAR V WASHINGTONU: Sestanek s kongresnikom in senatorko slovenskega rodu

Slovenija

V okviru obiska v Washingtonu je minister za zunanje zadeve Anže Logar včeraj imel pogovor s kongresnikom Paulom Gosarjem in senatorko Amy Klobuchar, ki sta oba slovenskega rodu. Zaradi koronskih ukrepov ameriškega kongresa sta pogovora potekala preko avdiovideo povezave.

Anže Logar

Vodja slovenske diplomacije se je Gosarju in Klobucharjevi v pogovoru zahvalil, da sta v začetku lanskega leta v predstavniškem domu in senatu ameriškega kongresa ustanovila skupini prijateljstva s Slovenijo. Poudaril je, da sta tovrstna podpora in pomoč v najvišjem predstavniškem telesu ZDA za našo državo neprecenljivi. Izrazil je upanje, da se bo delovanje obeh skupin nadaljevalo tudi v 117. kongresu, ki se prične po novem letu, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Logar je v pogovoru tudi poudaril, da so odnosi z ZDA za Slovenijo prednostnega pomena. Izrazil je zadovoljstvo nad okrepljenim sodelovanjem med državama v zadnjem obdobju. Parlamentarna diplomacija po ministrovih besedah pomembno dopolnjuje angažiranje na medvladni ravni.

Amy Klobuchar

Sogovornikoma je tudi predstavil priprave na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici naslednjega leta, pri čemer je zagotovil, da bomo krepitvi transatlantskega sodelovanja namenjali posebno pozornost.

V zaključku pogovorov je povabil kongresnika Gosarja in senatorko Klobuchar v Slovenijo, tako v osebnem svojstvu kot člana uradnih kongresnih delegacij, so še sporočili z MZZ.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija