NA TOLMINSKEM TRČILA DVA JADRALNA PADALCA: 59-letnik huje telesno poškodovan

Kronika

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da se je včeraj zgodaj popoldne na območju občine Tolmin, blizu naselja Ljubinj, huje poškodoval jadralni padalec.

Fotografiji sta simbolični. 

Policisti so ugotovili, da sta dva jadralna padalca, oba državljana Nemčije, okoli 12.15 vzletela v lastni režiji na vzhodnem pobočju vzletišča za jadralne padalca na Kobali. Kmalu po vzletu na višini približno sto metrov od tal sta padalca iz neznanega razloga trčila med seboj.

Na padalu 59-letnega jadralnega padalca je nastala poškodba in je posledično začel izgubljati nadzor nad padalom ter pristal na travniku blizu ene od stanovanjskih hiš v Ljubinju. Pri zasilnem pristanku se je 59-letni jadralni padalec predvidoma huje telesno poškodoval – sum zloma leve goleni. 39-letna jadralna padalka je kasneje nepoškodovana pristala na območju Tolmina.

Kasneje so tolminski reševalci poškodovanca na kraju oskrbeli, nato pa je bil z vojaškim helikopterjem prepeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, o nesreči pa je policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija