NASVETI SEKSOLOGA: Pet stvari, ki jih čim bolj pogosto počnite v postelji

Erotika

V dolgoletnih zvezah spolnost ni vedno povsem spontana. Pogosto se je treba kar malo potruditi, da "se zgodi", tudi če gre za koncept, ki ga psihologi težko sprejemajo. "Ne razumem, zakaj naša kultura verjame, da bi seks moral biti spontan. Danes je resničnost drugačna. Večina parov ima spolne odnose, kadar so okoliščine za to primerne, kadar sta oba spočita in sproščena," je dejala Megan Fleming, seksologinja iz New Yorka.

Seksologi verjamejo, da se spolno življenje para lahko izboljša, če določene stvari počnete v postelji bolj pogosto. Tukaj je nekaj nasvetov strokovnjakov za spolnost, da bo življenje v spalnici živo in zabavno.

1. Eksperimentirajte, eksperimentirajte, eksperimentirajte!

Večinoma želi eden od partnerjev več akcije in "zahteva" po seksu je vse večja, kar lahko čez čas vodi v občutke ponižanosti pri partnerju, ki je pogosto pobudnik za spolni odnos. Če se partnerja izmenjujeta v pobudi za spolni odnos, lahko to izjemno dobro prispeva k vzpostavitvi ravnovesja v spolnem življenju para.

2. Lezite skupaj v posteljo

Ritual skupnega spanja prav tako prispeva k ravnovesju in okrepi odnos. Možnost za spolni odnos se podvoji, če se partnerja poiščeta pod rjuhami.

3. Govorite o spolnih fantazijah

Ne govorite le o tem, kaj vam je v postelji všeč ali po katerem delu telesa želite biti dotaknjeni. Če želi biti vaš partner dominanten ali obratno, lahko klepetanje o tovrstnih skrivnostih in fantazijah resnično vznemirja oba.

4. Spite goli

Če ob partnerju spite goli, vam to omogoča, da uživate v stiku z njegovo kožo. Tako se bosta prej spolno prebudila in večer se bo zelo verjetno končal s spolnim odnosom.

5. Spolnost ni le spolni akt

Če je spolnost kot hrana, je spolni odnos pravzaprav predjed. V resnici za kvalitetno spolnost obstaja veliko receptov. Poskusite torej nekoliko oživiti svoj spolni meni, kar je izjemnega pomena za doseg orgazma. Vključite v spolnost tudi oralni seks, ročno stimulacijo, strastne poljube ali masažo. Predvsem pa bodite iskreni do partnerja.

Deli novico:

slovenac |  21 .10. 2018 ob  10: 12
Dejmo Slovenke malo več mahat Slovencem. Hodite okoli kot da ste primle boga za jajca.
Ministrant |  21 .10. 2018 ob  09: 17
Ne želi si bližnjega žene....
Razlog št.6 |  20 .10. 2018 ob  16: 58
NE VARAJTE!