NEPOSLUŠNI NAVIJAČI: Na nogometni tekmi v Novi Gorici več kršitev

Goriška

V Športnem parku v Novi Gorici je bila minulo nedeljo odigrana prvenstvena tekma 20. kroga Prve slovenske nogometne lige med domačo ND Gorica in gostujočo ekipo NK Olimpija. Kljub opozorilom, ki jih policija posreduje z namenom preprečevanja nasilja na tovrstnih športnih prireditvah, so bila pred tekmo oz. na sami športni prireditvi ugotovljena kazniva ravnanja.

Slika je simbolična.

Tekma med Gorico in Olimpijo se je končala z rezultatom 0:1. 

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, so policisti obravnavali kršitev s področja zakona o javnih zbiranjih (uporaba prepovedanega predmeta na športni prireditvi), kršitev zakona o orožju (posest teleskopske palice), sum kršitve po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in obravnava kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (osebnega vozila navijačev). Zoper kršitelje policisti PU Nova Gorica vodijo ustrezne postopke.

Slika je simbolična.

Recimo športu in športnemu navijanju DA, nasilnim ravnanjem pa odločno NE, sporočajo s PU Nova Gorica.

Ob tem želijo policisti ponovno opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili. Policisti lahko skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije, zaradi nasilnih ravnanj na športni prireditvi ali v zvezi s športno prireditvijo, kršiteljem, izrečejo prepoved udeležbe na športni prireditvi (za obdobje dveh let) in prekinitev potovanja na športno prireditev.

Deli novico: