NEPRIMERNO ŽUGANJE MINISTRA BANDELLIJA: Šarec in Bratuškova pričakujeta pojasnila, SDS pa poziv k odstopu

Slovenija

Premier Marjan Šarec od ministra Marka Bandellija v ponedeljek pričakuje pojasnila glede sporne elektronske komunikacije oz. žuganja županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Pojasnila pričakuje tudi predsednica SAB Alenka Bratušek, je povedal generalni sekretar stranke Jernej Pavlič. V SAB se strinjajo, da je bilo ministrovo ravnanje neprimerno. V SDS pričakujejo, da bosta premier Bratuškova Bandellija pozvala k odstopu, sicer bodo razmislili o prihodnjih korakih, so navedli za STA. Da je bilo ministrovo ravnanje nedopustno, menijo tudi v NSi in nekaterih drugih strankah.

Minister se je opravičil že v sredo, ponovno pa tudi pred današnjo sejo vlade zatrdil, da obžaluje svojo napako.

V SAB sicer več napadov na njihovega ministra in nekdanjega župana Komna Bandellija jemljejo v luči lokalnih volitev in verjamejo, da bo "iz občine še kaj prišlo", je v današnji izjavi novinarjem pojasnil Pavlič. Za stranko je po njegovih navedbah pomembno, da je Bandelli sam spoznal, da je bila takšna komunikacija neprimerna, da se je opravičil in bo predsednici stranke prihodnji teden - trenutno je odsotna zaradi bolezni - pojasnil komunikacijo z Modicem ter tamkajšnji sosedski spor, o katerem je govora v spornem dopisu.

Generalni sekretar SAB se strinja, da je bila ministrova komunikacija z Modicem popolnoma neprimerna in se je zato v sredo tudi opravičil, tako Bratuškovi kot vsem, ki so bili vpleteni v elektronsko komunikacijo, je pojasnil Pavlič. Dodal je, da v SAB pred sredo s tem pismom niso bili seznanjeni.

Za SAB je sicer po Pavličevih besedah tudi pomembno, da Bandelli na ministrstvu dela dobro in da počrpajo čim več sredstev iz kohezije.

Pavlič je sicer na novinarsko vprašanje komentiral Bandellijevo komunikacijo v širšem smislu, ki naj bi se že večkrat izkazala za problematično. "Strinjam se, da mora biti komunikacija vseh ministrov na ministrski ravni. Mogoče je tukaj še malo začetniške naivnosti oz. neznanja. Prej je bil Bandelli župan in slednji komunicirajo morda na malo drugačen način," je ocenil Pavlič in obenem spomnil, da je Bandelli komunikacijo na Twitterju skoraj že opustil in spreminja nekatere načine komuniciranja.Zato mu želi dati priložnost, da to pojasni predsednici in potem izboljša način komuniciranja.

Predsednik vlade sicer zadeve trenutno še ne komentira, so danes pojasnili v njegovem kabinetu. So se pa odzvali nekateri koalicijski partnerji, ki so takšno komunikacijo ministra večinoma označili za neprimerno, a dejali, da je to predvsem stvar Bratuškove in premierja.

Deli novico:

BOBO |  11 .11. 2018 ob  18: 18
Tudi za Popoviča vsi težijo , ampak baraka laufa sto na uro in pred njim je bilo to spalno naselje s sloganom ENKRAT KO SI NA OBČINI ; TE NE SKINE NIHČE VEČ:njegovim prihodom , jih je nekaj odletelo , posebno takšnih , ki so jih v preteklosti imeli vsi za najtežje in ne vem kakšne birokrate , ki so vsem težili in so ti tudi onemogočili delo. V sami občini , je bil kafič , ki ga je imela najemnica Lože . Vsi so tam ždeli od jutra do sutra , dokler župan ni poslal vseh v PM in kafič spremenil v pisarno za podžupana. Lozej , strah in trepet , je rekel , manj ko narediš , manj napak imaš in še ne rabiš odgovarjat na vprašanja zakaj zato.
Popovič je z aroganco uspel , ker dobesedno , v občini , so imeli luna park za uradnike. Ben Popsi je to rasfukal , Bandeli pa je štupido. Potem pa so ga same škuže. Nebi jaz njemu pustil v občino , mutna faca.
nino |  09 .11. 2018 ob  09: 06
ga. Bratušek, prosim, da ga pozovete k odstopu.
Olof |  09 .11. 2018 ob  07: 37
Da poenostavimo zadevo.
Pa dajmo si predstavljat enega Nemškega, Švedskega, Nizozemskega .... ministra, ki bi storil enako.
Kaj pravite, koliko ur bi še bil na svojem položaju ?


Ta bandelič |  09 .11. 2018 ob  06: 21
Se obnaša kot miličnik v socializmu.
Tako |  08 .11. 2018 ob  20: 22
je,če pastirju daš čevlje.
@Bašta  |  08 .11. 2018 ob  20: 07
Jaz mislim da si si to O večini sramotno izmislil.
@Lori  |  08 .11. 2018 ob  20: 01
S katerega krivosodja si pa ti
1001 |  08 .11. 2018 ob  19: 20
-1
en mesec je minister in pride v novice samo zaradi neumnosti,ki jih zganja
hallberg |  08 .11. 2018 ob  19: 06
Pa mi smo najsrečnejši narod na svetu, če je ta "elektronska komunikacija" novica dneva....;). Pa še začeta z "Predragi Erik".... Ma prav srčkano.
Lori |  08 .11. 2018 ob  17: 25
Ma kakšna pojasnila? takojšen odstop !!!!
interview |  08 .11. 2018 ob  17: 11
Tip se nobenmu ne pusti in z njim ni zajebancije. Šerif pač. Ma ne minister?
Eho |  08 .11. 2018 ob  15: 51
Kraševc, pravi.
1