NEVIDNA NEVARNOST: Zakaj je ključno, da zaprete pokrov stranišča pred izplakovanjem? (VIDEO)

Trendi

Zdravnica je razkrila zaskrbljujoč razlog, zakaj nikoli ne bi smeli izplakniti stranišča, medtem ko sedite. V videoposnetku na TikToku je dr. Mehraveh SeyyedSayyah, pojasnila: "Ko se stranišče izplakne brez zapiranja pokrova, se v zrak sprostijo majhne kapljice, ki vsebujejo bakterije, te pa se razpršijo v radiju do dveh metrov."

Straniščne školjke običajno gostijo veliko nevarnih bakterij, še posebej takoj po uporabi. Nevarne bakterije, kot so E. coli in stafilokoki, se lahko razpršijo v zrak in se naselijo na vaši koži, kar lahko privede do okužb in pojavljanja mozoljev.

E. coli lahko povzroči hude bolečine v trebuhu, krvave driske in celo odpoved ledvic. Simptomi običajno trajajo do sedem dni, če ni zapletov, vendar so nekatere okužbe lahko hude in ogrožajo življenje. Stafilokoki, imenovani tudi 'staph', običajno povzročajo težave s kožo kot so furunkli (kožni ognojki), mozolji in izpuščaji. Vendar pa lahko, če vstopijo v krvni obtok, povzročijo okužbe krvi, pljučnico ali okužbe kosti in sklepov.

"Da bi omenjeno preprečili, je priporočljivo vedno zapreti pokrov pred izplakovanjem," je dejala strokovnjakinja. Prav tako je predlagala vzdrževanje "čistoče in svežine v kopalnici", da se prepreči kopičenje prekomernih bakterij, piše The Sun.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija