NIČ VEČ 'HOTELA MAMA'! Italijanska upokojenka tožila sinova in decembra morata iz hiše

Svet

V Italiji se je 75-letna mati naveličala tega, da njena polnoletna sinova, stara 42 in 40 let, še vedno živita doma, zato ju je poskušala prepričati, da si najdeta svoje bivališče, tudi zato, ker sta zaposlena, a zaman. Zato se je odločila, da ju toži, in sodišče ji je sedaj pritrdilo.

Upokojenka iz severnoitalijanskega mesta Pavia je odrasla sinova, ki živita v njeni hiši, že večkrat poskušala prepričati, da se odselita na svoje, saj imata oba službo. Poleg tega tudi nista želela prispevati za stroške in opravljati gospodinjskih opravil. Vendar pa sinova za to nista hotela slišati.

Mati je imela dovolj, da sinova še vedno živita v "Hotelu mama", zato je na sodišču vložila tožbo, da bi se sinova izselila. Sodišče v Pavii je razsodilo materi v prid in sinovoma določilo rok 18. december, do katerega se morata izseliti, poročajo italijanski mediji.

V Italiji razmeroma veliko otrok živi pri starših tudi po svojem 18. letu. Večinoma gre za moške, ki se jih je zato oprijel vzdevek "mammoni" ali mamini sinčki oziroma "bamboccioni", veliki dojenčki.

Zaradi negotovih zaposlitvenih možnosti se je število Italijanov, ki ostajajo doma pri starših, povečalo. Glede na lansko raziskavo evropskega statističnega urada Eurostat je bila v Italiji povprečna starost, pri kateri so se ljudje odselili od doma, natanko 30 let. Dobrih 66 odstotkov Italijanov, starih od 18 do 34 let, živi pri starših. Ta delež je precej nad povprečjem EU, ki znaša 50 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  27 .10. 2023 ob  11: 09
Ahhh je verjetno doatikrat isti problem kot pri nas. Place jedva minimalna a najemnine kot da si v Dubaju v Burj Al Arab. Tipo: dobis minimalca z dodatki recimo da prides na 1100€ od tega placas najemnino cirka 500 stroški, pa še računi, bencin itd..pa hrana čez cel mesec in dejansko ne ostane nic več od te plače! NULA! Frend je v Švici ima 5300€ place ko placa najemnino 2800€ in vse mu ostane 600€