PLAVANJE V MRZLI VODI ZELO KORISTNO: Lahko pomaga pri lajšanju bolečin

Zdravje

Plavanje v mrzli vodi na prostem lahko pomaga pri lajšanju bolečin. Dokaz za to je moški, ki je v Veliki Britaniji po operaciji plaval v mrzli vodi, pri čemer so bolečine izginile. Zdravniki so ob tem izrazili upanje, "da bo to ljudem, ki trpijo za bolečinami po operaciji, dalo novo upanje".

Moški, ki je imel težave z obrazno rdečico, je prestal operacijo, med katero so mu prerezali živce v prsnem košu, ki povzročajo rdečico. Operacijo so uspešno izvedli, vendar pa je 28-letnik imel hude in stalne bolečine v prsnem košu, poroča britanski BBC.

S tradicionalnimi načini zdravljenja so zgolj nekoliko olajšali njegove bolečine. Zaradi vaj na fizioterapiji so se bolečine samo okrepile, kar pa je moškemu, ki se je pred operacijo ukvarjal s triatlonom, onemogočilo rehabilitacijo.

Bolečine so izginile

Zdravniki ob tem opozarjajo, da plavanje ni za vsakogar in da ob tem obstajajo določena tveganja, denimo podhladitev.

Zdravniki so mu svetovali, da bi lahko kratko plavanje v zelo mrzli vodi predstavljalo nadomestek za protibolečinske tablete in fizioterapijo. Zagrizeni triatlonec se je tako odločil, da bo plaval v mrzli vodi, da bi odmislil bolečino. Po skoku v vodo je plaval približno minuto, nato pa se je odpravil na kopno.

"Ko sem bil enkrat v vodi (...), sem popolnoma pozabil na bolečino ali strah pred nenadnimi in ostrimi bolečinami v prsnem košu ob premiku," je povedal 28-letnik, ki je želel ostati neimenovan. "Ko sem prišel iz vode, sem ugotovil, da so bolečine izginile. Nisem mogel verjeti," je poudaril po navedbah BBC.

Deli novico: