PODROBNOSTI VČERAJŠNJEGA POŽARA NA MARKOVCU: Ogenj zanetil 49-letni Portorožan (FOTO)

Kronika

Dežurni OKC Policijske uprave (PU) Koper je bil včeraj v zgodnjih popoldanskih urah obveščen o tem, da na ulici Pot v Gaj, na Markovcu v Kopru, gorita dve motorni vozili. Na kraj je odšlo več policistov in kriminalistov, ki so ugotovili, da gorita kombinirano vozilo parkirano na dvorišču ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in osebni avtomobil parkiran v garaži druge stanovanjske hiše na navedeni ulici.

Policisti in kriminalisti so v okviru izvajanja prvih nujnih ukrepov evakuirali prebivalce ogroženih stanovanjskih hiš, kraj zavarovali in začeli z zbiranjem prvih obvestil.

Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta v požaru pogoreli kombinirano vozilo z več različnimi predmeti v njegovi notranjosti in osebni avtomobil, v požaru pa je bila poškodovana tudi garaža v kateri je bil osebni avtomobil parkiran. V požaru je nastala visoka materialna škoda.

Z ogledom in zbiranjem obvestil je bil potrjen sum izvršitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Na podlagi obvestil občanov so policisti kasneje v okolici kraja izsledili 49-letnega slovenskega državljana, doma iz območja Portoroža, kateremu je bila zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je izvršil navedeno kaznivo dejanje, odvzeta prostost in je bil pridržan ter bo v nadaljevanju postopka po usmeritvah Okrožnega državnega tožilstva (ODT) v Kopru s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Koper.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov, pri čemer se med drugim še ugotavlja motiv osumljenca za izvršitev omenjenega kaznivega dejanja. Koprski policisti se ob tem zahvaljujejo občanom za posredovanje koristnih podatkov pri preiskavi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija