PRIJELI OSUMLJENCA ZA UMOR V ZGORNJEM DUPLEKU: Pobegnil v Bosno, od tam pa na delo v drugo državo

Kronika

Mariborski policisti so v petek aretirali 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki ga utemeljeno sumijo, da je 8. septembra umoril 64-letnega moškega v Zgornjem Dupleku, piše časnik Večer. Osumljeni se trenutno nahaja v sodnem pridržanju. Na Policijski upravi Maribor naj bi več podrobnosti o kaznivem dejanju pojasnili predvidoma v torek.

Kot poroča Večer, naj bi kriminalisti krog osumljencev že po prvih zbranih obvestilih in dokazih zožili na enega, točno določenega človeka, a prijetja takrat še niso mogli izpeljati, saj je domnevni morilec podjetnika iz Zgornjega Dupleka pobegnil v Bosno in Hercegovino.

Osumljenca so prijeli v petek, potem ko se je, očitno prepričan, da je za seboj dobro pobrisal sledi, ta teden sam vrnil v Slovenijo oziroma se je nameraval peljati skozi njo na delo v drugo državo Evropske unije, a so ga policisti izsledili in prijeli.

"O preiskavi nasilne smrti v Zgornjem Dupleku lahko v tem trenutku potrdimo, da so policisti 15. septembra zjutraj na območju naše policijske uprave prijeli 33-letnega moškega, državljana BiH," je na vprašanje časnika odgovoril Boštjan Velički z mariborske policijske uprave.

Ob tem je še povedal, da so tujca ovadili zaradi kaznivega dejanja umora in ga v soboto privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.

Po pisanju Večera so 64-letnega moškega mrtvega našli v delavnici na njegovem domu v Zgornjem Dupleku, kjer naj bi ga storilec pretepel s topim predmetom in ga predvsem po glavi tako hudo poškodoval, da mu reševalci niso mogli rešiti življenja. Kako sta se osumljeni in njegova žrtev poznala in kaj je bil motiv za umor, preiskovalci še niso razkrili, bodo pa podrobnosti preiskave predstavili že ta teden, predvidoma v torek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija