PRILOŽNOST TUDI ZA PRIMORSKI TURIZEM: Za vodilne destinacije 3,7 milijona evropskih sredstev

Piran

Evropska unija bo finančno podprla javni razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji. Skupno bo na voljo 4,6 milijona evrov, od tega bo 3,7 milijona evrov prispeval evropski sklad za regionalni razvoj, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Namen razpisa je spodbujanje razvoja in krepitev promocije turistične ponudbe 34 vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji s poudarkom na pospeševanju digitalne promocije na tujih trgih. Odločitev o finančni podpori je izdala vladna služba za razvoj kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad.

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma za obdobje 2017-2021 je opredelila pet makro destinacij.

V načrtu je izboljšanje digitalne predstavitve vodilnih destinacij slovenskega turizma, vzpostavitev celovite in trženjsko učinkovite komunikacijske podobe vodilnih destinacij, ki bo skladna s komunikacijsko podobo na nacionalni ravni, osredotočenost na ciljne segmente in prednostne trge, nadaljnja krepitev zadovoljstva turistov in dvig konkurenčnosti slovenskega turizma tako na ravni destinacij kot tudi na nacionalni ravni. S tem naj bi dvignili število prihodov in prenočitev turistov ter prilive z naslova izvoza potovanj, so pojasnili v službi.

Vodilne destinacije je skupaj z makroregijami opredelila strategija trajnostne rasti slovenskega turizma za obdobje 2017-2021. Gre za destinacije, ki skupaj ustvarijo 97,8 odstotka vseh turističnih prenočitev v Sloveniji.

Deli novico: