S tortami do sladkega uspeha
Po veliko urah, preživetih na internetu in v kuhinji, se je odločila ustvariti sladki kotiček, kjer želi z vsemi zasvojenimi s peko in dekoracijo tort ter sladkih dobrot deliti vso "kilometrino" oziroma sadove. »S peko tort sem pričela čisto slučajno, ko je imel moj sinček šest mesecev sem spekla eno torto, toliko da se zberemo v družinskem krogu,« je povedala Tijana o svojih prvih korakih v svetu tort in dekoracij. Pričela je brskati po internetu v iskanju raznih receptov, tako je v prvem delu temeljilo vse bolj na raziskovanju. Tako je izkoristila razne rojstne dneve, da je svoje domislice spravila v prakso. Razmišljala je tako tudi o svoji slaščičarni, vendar glede na to, da ima sedaj še majhne otroke in ne želi zamuditi njihovega odraščanja, to ni prišlo v poštev.
Enostavne, a s prepoznavnim slogom
"Pri nas torte niso toliko cenjene kot v ZDA, recimo. Američani so za lepe torte pripravljeni odšteti veliko denarja, zaradi tega si lahko njihovi slaščičarji privoščijo butično prodajo, da ves teden porabijo na eni torti in še vedno lahko od tega živijo," je povedala Despinićeva o slaščičarski tradiciji onkraj luže. Fotografije svojih tort je pričela objavljati na svojem blogu. Ko je videla, da si veliko ljudi želi spoznati in obvladati veščine peke in dekoracije tort je organizirala prvi tečaj, ki je doživel velik uspeh.
Tako je kasneje organizirala še dva tečaja na Obali, enega v Ljubljani in enega na Štajerskem. Prijavnina za štiriurni tečaj je 50 evrov. V to ceno je vključeno vse, od brošure, materiala in pripomočkov. Med priljubljene torte glede na okuse je omenila sadne, čokoladne, z jogurtovo kremo in z nutellino kremo in lešniki. Glede motivov je pa izbor kar pester, čeprav se pri otrocih ponavljajo razni risani junaki ali določene figure, je pri odraslih dovoljena večja mera kreativnosti in možnost, da sama išče nove ideje in izzive. Drži se tega, da mora biti izvedba torte enostavna, vendar s prepoznavnim slogom.