SAJ NI RES, VENDAR JE: To se je zgodilo na primorski avtocesti (VIDEO)

Kronika

Kar vidite na videoposnetku je tovornjak, ki na hitri cesti med Brezovico in Vrhniko, pred seboj potiska avtomobil. Zgodilo se je v soboto zvečer. Na srečo se je končalo brez hujših posledic in v nesreči ni bil nihče poškodovan. Kot je zapisal avtor videoposnetka, ni šlo za malomarnost kogarkoli, ampak za "nesrečen splet okoliščin".

Zgodilo se je tako, da je voznik tovornjaka vozil po levem smernem vozišču in nato zavil na desni vozni pas, kjer je s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del avtomobila. Ta se je zavrtel za 90 stopinj, tovornjak pa ga je nato potiskal pred seboj še nekaj metrov.

Nesreča se je zgodila pri izvozu Brezovica v smeri proti Kopru v soboto okoli 19.30. Po pojasnilih ljubljanske policijske uprave sta bila v nesreči udeležena tovornjak in voznik avtomobila. Policisti so šoferju tovornjaka izdali plačilni nalog.

Vožnja v jesenskem in zimskem času terja večjo pripravljenost na vremenske razmere, kot je dež, megla, sneg, poledica. Hitrost je potrebno zmanjšati in prilagoditi vožnjo razmeram na vozišču, povečati varnostno razdaljo, biti pozoren pri zaviranju (narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na stopalko), smeri vožnje pa ne spreminjati sunkovito, saj to lahko povzroči zanašanje vozila. Enako velja za sunkovito speljevanje, pravijo na policiji.

Vožnja naj bo enakomerna, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti, ker premajhna moč na pogonskih kolesih zmanjša učinkovitost vodenja vozila in onemogoči potrebne popravke smeri vožnje, prevelika pa povzroči zdrsavanje pogonskih koles in zanašanje vozila.

Vozniki morajo upoštevati daljši čas potovanja, od doma naj se odpravijo prej kot običajno, med vožnjo pa naj bodo zbrani in strpni. Kot je vidno z videoposnetka, v prometu nič ni nemogoče, cesta je lahko varna le, če vsakdo dela dobro in varno, poudarjajo v Zavodu reševalni pas.

"Saj ni res, pa vendar je" Ob sobotnem sneženju je prišlo med Brezovico in Vrhniko do dogodka na posnetku. Po pričevanju avtorja je šlo za splet nesrečnih okoliščin in nikakor do namernih potez kateregakoli od udeležencev. Posnetek objavljamo, ker bi radi opozorili, da v prometu ni nič nemogoče in da je VARNA CESTA lahko le, če VSAK DELA DOBRO in VARNO‼️

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Sreda, 06. december 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija