SLAVNIK JE BIL VČERAJ ITALIJANSKI: V gorskih preizkušnjah se je pomerilo več kot 500 tekmovalcev (FOTO)

Slovenija

Minuli konec tedna se je v Hrpeljah zbralo več kot 500 kolesarjev na tradicionalnem, šestem gorsko kolesarskem maratonu MTB Slavnik. Naziv kralja Slavnika si je prikolesaril Diego Cargnelutti, naziv kraljice pa Laura Ukovich. Tekmovanje je potekalo na treh trasah: 66 km dolga trasa Kolektor, 44 km dolga trasa Lotrans in 29 km dolga trasa Trgo ABC. Družine so se podale na 9 km dolgo traso Lisička Admiral, za najmljaše pa je preizkušnja potekala na mini MTB poligonu in mini MTB maratonu.

Na 66 km dolgi preizkušnji na trasi Kolektor je bil najboljši Diego Cargnelutti (Sportway Cycling, Italija), ki je s časom 2:48:46 postal kralj Slavnika, s časom 00:57:08 pa je postal tudi zmagovalec kategorije vzpona na Slavnik. Kraljica Slavnika je s časom 3:45:06 postala Laura Ukovich (ASD Gruppo Generali, Italija), ki je na trasi Kolektor tudi prva dosegla gorski cilj na Slavniku s časom 1:16:17.

Na 44 km dolgi trasi Lotrans je zmagal Raul Di Ragogna (MBC Trieste), ki je postal princ Slavnika. Naslov princese Slavnika si je prikolesarila Michela Baf (ASD Gruppo Generali, Italija).

Na 29 km dolgi preizkušnji je bil najhitrejši Carlo Marsi (XC Team Trieste), med ženskami Nika Mikuž.

Med tekmovalci z e-kolesi je bil na srednji trasi Lotrans najhitrejši Boris Nanut, na kratki trasi Dacia Trgo ABC pa Aleš Kavčič.

Vse rezultate najdete na tej povezavi.

MTB Slavnik organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija