ŠOUP Z VESELJEM PRIČAKUJE NOVE ŠTUDENTE: V Kopru jih čaka pestro dogajanje (FOTO)

Koper

Pri Študentski organizaciji Univerze na Primorskem se veselijo novega študijskega leta in vseh projektov in aktivnosti, ki jih čakajo. Danes pričakujejo prihod tujih študentov, ki bodo pri njih prejeli vse potrebne informacije in uredili subvencionirano študentsko prehrano.

Prvi študijski dan, ki bo 2. oktobra, bodo na ŠOUP poskrbeli za pestro dogajanje. Študentom bodo, tako kot vsako leto, ponudili prostor za druženje in povezovanje, vendar vsega ne bodo razkrili, ker želijo, da ostane presenečenje.

Že 3. oktobra jih čaka prva študentska zabava. Tradicionalno začenjajo z organizacijo študentskih torkov, ki bodo tudi tokrat za mnoge ustvarili nepozabne spomine. Za študente pripravljajo spoznavni žur v Bellaviti v Kopru, ki bo potekal od 9. ure dalje. Študente čakajo študentske cene in nepozabni ritmi dobre glasbe, za katere bo poskrbel DJ Vuki.

7. oktobra bodo ponovno sodelovali na dogodku Štart UP. Tudi tokrat bodo poskrbeli za zanimiv Foto point in za dodatno zabavo za vse študentke in študente. Pri njih bodo študentje prejeli vse informacije o dogodkih, projektih in tudi informacije o študiju, ki jih bodo potrebovali. Študentom bodo tudi letos razdelili ŠOUP mape in jim tekom celotnega študijskega leta pomagali pri težavah, s katerimi se bodo soočali.

11. oktobra bo tradicionalni Stand up večer v Taverni. Poskrbeli bodo, da bo večer poln smeha in dobre volje. Z njimi bo Gašper Bergant z gosti, v Taverni se bodo zbrali ob 20. uri, po dogodku pa sledi še druženje študentov. Bergant je znan slovenski stand up komik, ki bo že drugič nasmejal študente in študentke. Vabljeni, da se jim pridružite na brezplačnem stand up večeru. Predhodna prijava je obvezna in poteka preko obrazca.

18. oktobra bo na Univerzi na Primorskem potekal rektoričin dan, na ta dan tradicionalno organizirajo Jesensko čisto 10ko in Veliko brucovanje ŠOUP. Čez dan jih čakajo različne športne igre v Areni Bonifika. Študentje se bodo pomerili v različnih športnih disciplinah, zvečer pa bodo uživali na tradicionalnem Brucovanju, ki ga na ŠOUP pripravljajo vsako leto.

Tudi letos bodo izvajali projekte, ki potekajo celo leto. Za študente je še vedno na voljo Varuh študentovih pravic, ki jim pomaga reševati različne težave. Varuha lahko vsi študenti, ki imajo vprašanje, kontaktirajo preko e-pošte studentski.varuh@soup.si. Potrudili se bodo, da študentom pomagajo in jim podajo odgovor v najkrajšem možnem času.

Tudi v letošnjem študijskem letu bodo aktivni na področju kulture, športa in prostovoljstva. Za več dogodkov in informacij vabijo vse študente, da obiščejo njihova družbena omrežja, saj bodo tako takoj izvedeli, kaj pripravljajo zanje. Aktivno so prisotni na Facebooku, Instagramu in TikToku.