SPREJMITE IZZIV: 10 dni 10 vrhov

Koper

V poletnih mesecih so hribi in gore po Sloveniji zaradi ugodnih razmer dostopnejši kot v zimskih mesecih, zato so številne koče, tudi visokogorske, že odprle svoja vrata. Veliko ljudi bi se podalo po planinskih poteh, a nimajo motivacije. Zato so v Planinskem društvu Javornik - Črni Vrh nad Idrijo, v sodelovanju s Centrom za vseživljenjsko učenje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in KUD Sloga, pripravili izziv: 10 dni 10 vrhov. 

Pravila izziva so preprosta. 

Od 24. junija do 3. julija 2022 morajo sodelujoči v desetih dneh osvojiti deset vrhov kjerkoli po Sloveniji in to evidentirati v kartonček, ki ga prejmejo ob prijavi. Vsak dan bo potrebno osvojiti vsaj en vrh, ki ima na vrhu žig, ne glede na vreme. Tudi nadmorska višina hriba ni pomembna. Zadnji, 10. dan bodo pohodniki slikali kartonček z žigi in ga poslali organizatorju na elektronski naslov lovrenc.habe@ksk.si ali fizični naslov: Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, Cankarjeva 5, 6000 Koper, s pripisom 10 dni 10 vrhov.

Ker pa je življenje nepredvidljivo, organizatorji dopuščajo nekaj manevrskega prostora:

• vrhovi se lahko ponavljajo,
• v kolikor pohodnikom en dan ne uspe dobiti žiga, morajo naslednji dan dva,
• osvojitev gore nad 2000 metrov se šteje dvojno (ste en dan prosti).

Izziv lahko sprejmete tudi vi, a časa za razmislek ni več veliko. Le še do ponedeljka, 20. junija, imate čas, da svojo željo po osvajanju vrhov javite koordinatorju Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF Lovrencu Habetu na lovrenc.habe@ksk.si.

Ne glede na to, ali boste sprejeli izziv ali ne, pri svojih poteh upoštevajte navodila PZS za varno hojo po hribih in gorah. Pa srečno in varno hojo!