STISKA V BOLNIŠNICAH V NEW YORKU: Na tovornjakih hranijo 750 trupel umrlih za covidom-19

Svet

Več kot leto dni po izbruhu pandemije koronavirusa v mestu New York v tovornjakih hladilnikih še vedno hranijo 750 trupel žrtev covida-19, ki jih svojci še niso prevzeli in pokopali.

Številka je prišla na dan prejšnji teden med poročilom urada mrliškega oglednika mesta New York mestnemu svetu. Izvršna namestnica mestnega komisarja za zdravje Dina Maniotis je povedala, da bodo večino pokopali na pokopališču na otoku Hart ob Bronxu, kjer mesto že več kot sto let odlaga posmrtne ostanke neznancev ali revežev, katerih trupla ni nihče prevzel.

Na otoku Hart je pokopanih več kot milijon ljudi, kar je največji množični grob v ZDA. Tam bo pokopanih tudi deset odstotkov vseh žrtev koronavirusa v mestu New York. Lani so tam pokopali 2334 ljudi, kar je dvakrat več kot leta 2019.

Marca in aprila lani je pandemija najbolj prizadela državo in mesto New York. Ker je bilo žrtev ogromno, pogrebna podjetja pa so bila preobremenjena, so jih dajali v tovornjake hladilnike, ki so bili parkirani kar pred bolnišnicami.

V mestu New York se je s koronavirusom doslej okužilo skoraj milijon ljudi, umrlo pa jih je skoraj 33.000.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  12 .05. 2021 ob  07: 13
-1
Tadeja lanpret nam je to novico iz Amerike zamolčala?