"TO JE PSEVDOZNANOST": Nobelov nagrajenec zgodbo o podnebnih spremembah označil za "korupcijo znanosti"

Svet

Najnovejši Nobelov nagrajenec za fiziko John Clauser je napovedal svojo podporo podnebnemu realizmu, saj se s prevladujočim pogledom na podnebne spremembe ne strinja. Clauser, ki se je pridružil 'Koaliciji CO2', eni glavnih podnebnorealističnih organizacij na svetu, združenju akademikov, ki ne deli prevladujočega pogleda na podnebne spremembe, meni, da gre za 'psevdoznanost' in neumnosti okoljevarstvenikov.

Vse več je akademikov, med njimi tudi Nobelovih nagrajencev, ki ne sprejemajo prevladujoče teorije o podnebnih spremembah.  Ameriška 'CO2 koalicija' še naprej sprejema vodilna imena znanstvene scene: vanjo je vstopil tudi Nobelov nagrajenec za fiziko 2022 John Clauser. Njegov pogled na podnebne spremembe je precej oster: "Gre za novinarsko psevdoznanost," je prepričan ameriški kvantni fizik.

Une info tabou au journal TV de 20h00

Objavil/a Association des Climato-réalistes dne Torek, 09. maj 2023

Besede Nobelovega nagrajenca so nedvoumne glede tega, kaj si misli o trenutni podnebni pripovedi: "Priljubljena pripoved o podnebnih spremembah odraža nevarno korupcijo znanosti, ki ogroža svetovno gospodarstvo in blaginjo milijard ljudi. Zgrešena podnebna znanost je metastazirala v množično šokantno novinarsko psevdoznanost," je prepričan Clauser.

CERN congratulates winners of 2022 Nobel Prize in #Physics Alain Aspect, John Clauser and Anton Zeilinger share the...

Objavil/a CERN dne Sreda, 05. oktober 2022

"Podnebne krize ni," vztraja znanstvenik ter dodaja: "Po drugi strani pa obstaja zelo resničen problem pri zagotavljanju dostojnega življenjskega standarda za velik del svetovnega prebivalstva in s tem povezana energetska kriza. Slednjo po nepotrebnem še poslabšuje po mojem mnenju napačna znanost o podnebju," poroča spletni portal Climato- realistes.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  27 .05. 2023 ob  14: 48
Bravo!