TOKRAT IZOLA, KOPER, LUCIJA: Ko se naslednjič usedete v avto, raje preverite tole!

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin ter po eno kaznivo dejanje vloma v stanovanjsko hišo, poškodovanje tuje stvari in uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali pet nezakonitih prehodov državne meje.

Vse fotografije so simbolične.

Kraje registrskih tablic

Iz osebnega avtomobila, parkiranega na enem od parkirišč v Izoli, je nekdo odtujil registrsko tablico štev. KP17-62V. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Iz osebnega avtomobila, parkiranega na enem od parkirišč v Kopru, je nekdo odtujil obe registrski tablici štev. CD1596MP (Bolgarija). Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Iz osebnega avtomobila, parkiranega na enem od parkirišč v Luciji, je nekdo odtujil obe registrski tablici štev. KPNN-056. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Pešec huje poškodovan

Ob 7.06 je bil dežurni Operativno-komunikacijski center (OKC) PU Koper obveščen o prometni nesreči v Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 50-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je na prehodu za pešce spregledal 63-letnega moškega, ki je pravilno prečkal vozišče in vanj trčil. Pešec je pri tem zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalni vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Zaradi storitve kaznivega dejanja bodo policisti zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo.

Obtičal v jarku

Ob 7.42 so bili policisti obveščeni, da je na cesti med Starodom in Podgradom osebni avtomobil hrvaških registrskih številk zapeljal v ograjo in obtičal v jarku. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 30-letni hrvaški voznik. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti – rezultat 0,28 mg/l. Zaradi neprilagojene hitrosti mu je bila izrečena globa.

Lastnik je oškodovan za 400 evrov

V Izoli je nekdo na parkiranem osebnem avtomobilu razbil zadnje steklo. S tem je lastnika oškodoval za 400 evrov.

Bomba iz 2. svetovne vojne

Pri čiščenju kleti v eni od stanovanjskih hiš v okolici Postojne so našli minometno bombo, ki izvira iz 2. svetovne vojne. Prevzeli so jo pirotehniki enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

S ponarejenim potrdilom na morju

Med patruljiranjem na morju je patrulja Postaje pomorske policije (PPOP) Koper zaradi ribolova kontrolirala eno od plovil. Med postopkom je 49-letni moški, ki je upravljal s čolnom, policistom izročil potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega so policisti pri preverjanju ugotovili, da je le-to ponarejeno in da oseba ni nikoli opravila izpita za pridobitev potrdila za voditelja čolna. Potrdilo so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Brez vozniškega dovoljenja

V Kopru so imeli policisti v postopku 19-letnega voznika osebnega avtomobila, kjer so policisti pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so imeli policisti v postopku 70-letnega voznika osebnega avtomobila, kjer so policisti pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Napadalen do prodajalk

V eni od trgovin v Kopru so delavke med krajo artiklov zalotile 41-letnega moškega. Policisti so mu na kraju zasegli artikle v vrednosti 20 evrov in jih vrnili odgovorni osebi trgovine. Zoper njega sledi kazenska ovadba. Po odhodu policistov se je isti moški vrnil nazaj v trgovino in pričel zmerjati in žaliti trgovke. Ob prihodu policistov na kraj je bil slednji vinjen in je s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

Včeraj je v eni od vasi v koprskem zaledju prišlo do spora med sorodniki glede dvorišča in drugih zemljišč. Med prepirom je prišlo med dvema moškima in eno žensko do fizičnega stika (odrivanja, prijemanja za obleko), ki so se medsebojno prerivali in žalili. Policisti so vsem trem izdali plačilni nalog.

Poškodba pri delu

V okolici Kozine se je 73-letni moški pri delu v gozdu poškodoval z motorno žago.

Zagorelo je

Nekaj po 19.00 je OKC PU Koper prejel obvestilo, da je v eni od stanovanjskih hiš v okolici Ilirske Bistrice prišlo do požara. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci, ki so požar dokončno pogasili. Začetni požar so pogasili že sami stanovalci sami. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi tehnične napake na električni napeljavi bojlerja. Nastala je manjša materialna škoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija