TUDI ŽUPNIŠČA NISO VARNA PRED TATOVI: Koprski policisti poročajo o nemajhni vsoti

Kronika

Policisti so včeraj ob 20.43 bili obveščeni o vlomu v župnišče v okolici Kopra. Ugotovili so, da je neznanec iz prostorov izvršil tatvino okoli 4.000 evrov in hkrati s povzročeno škodo lastnika oškodoval za 7.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Vse fotografije so simbolične. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 86 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, dve kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe ter po eno kaznivo dejanje vloma v župnišče, poskusa vloma v stanovanjsko hišo, poskusa vloma v poslovni prostor, poškodovanje tuje stvari in ponarejanja denarja. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih. V zadnjih 24 urah policisti niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

Ob 5.01 je 19-letnik obvestil Operativno-komunikacijski center (OKC) PU Koper in naznanil, da mu je v Kopru znanec, sicer 35-letni moški, odtujil mobilni telefon. Policisti so osumljenega moškega kmalu izsledili ter mu zasegli odtujeni mobilni telefon. Mobilni telefon, vreden 1.400 evrov, bodo policisti vrnili oškodovancu, zoper osumljenega pa podali kazensko ovadbo.

Iz osebnega avtomobila, parkiranega na enem od parkirišč v Kopru, je nekdo izvršil tatvino dveh platišč s pnevmatikami. Lastnico je oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Nekdo je preko noči poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo v okolici Izole, vendar mu to ni uspelo. Sledi kazenska ovadba.

Ob 20.56 so policisti prejeli prijavo poskusa vloma v enega od gostinskih lokalov v Portorožu. Sledi kazenska ovadba.

Prometna nesreča

Ob 6.43 so bili policisti obveščeni, da je na cesti med Belvederjem in Strunjanom prišlo do prometne nesreče. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 72-letni voznik osebnega avtomobila, kateri je trčil v zadnji del mopeda, ki ga je pred njim pravilno vozil 60-letni moški. Slednji je pri tem padel po vozišču in zadobil lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Izola. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Nasilje in spori

35-letni moški je pristopil do zaposlenega v enem od koprskih gostinskih lokalov ter ga z roko udaril v predel obraza. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil kršitelj vinjen, ravno tako je med postopkom s policisti nadaljeval s kršitvami ter se pričel tudi nedostojno vesti do policistov in ni upošteval ukazov naj preneha s kršitvijo. Posledično so mu policisti odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V koprskem zaledju je prišlo do spora med očetom in sinom, kjer je slednji brez razloga napadel očeta. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Izoli je prišlo do pretepa med mlajšimi fanti, v katerem sta bila lažje telesno poškodovana 18-letni in 19-letni fant. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilcev, saj ju oškodovanca po imenu nista poznala. Sledi kazenska ovadba.

Ponovno vinjen, ponovno napadalen

V eni od trgovin v Kopru so zaposleni med krajo artiklov ponovno zalotili 41-letnega moškega. Policisti so ga izsledili v neposredni bližini trgovine in ugotovili, da je močno vinjen. Med postopkom s policisti je slednji žalil zaposlenega iz trgovine, kakor tudi policiste. Ker ukazov policistov, da s kršitvijo preneha ni upošteval, so mu policisti odredili pridržanje in izdali plačilni nalog. Sledi tudi kazenska ovadba.

Škoda na vozilih

Policisti Policijske postaje Koper so na elektronski naslov prejeli elektronsko obvestilo državljana Slovenije o poškodovanju italijanskih vozil nad Podpečjo. Ker se je po opisu v prijavi dogodek pripetil že prejšnji dan, policisti ogleda poškodovanih vozil niso opravili, saj jih ni bilo več na kraju. V nadaljevanju bodo policisti poleg navedb v prijavi zbrali še dodatna obvestila s ciljem razjasnitve vseh okoliščin omenjenega dogodka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  18 .01. 2024 ob  18: 24
-2
Toliko kot je ukradla in se vedno krade RKC ni ukradel nihce!