TURISTICA IMA NOVO DEKANJO: "Cilj je ostati vodilna visokošolska ustanova na področju turizma"

Koper

Z junijem 2020 je Fakulteta za turistične študije – Turistica, Univerze na Primorskem, dobila novo dekanjo Marijano Sikošek. Zaradi razmer povezanih z epidemijo bo dekanske dolžnosti od dosedanjega dekana Janeza Mekinca prevzela v ožjem krogu vodstva univerze.

Sikoškovo je za dekanjo predlagala matična Katedra za trajnostni razvoj destinacij in Študentski svet UP FTŠ Turistice.

V svoji predstavitvi dela v času mandata je poudarila, da prednost svoje kandidature vidi v tem, da zelo dobro pozna delovanje tako fakultete kot tudi univerze, saj v organih fakultete deluje zadnjih deset let, v organih univerze pa zadnja tri leta.

Volilna komisija je kandidaturo sprejela, sodelavci in študenti so ji na marčevskih volitvah izkazali podporo.

"Cilj Turistice je ostati vodilna visokošolska ustanova na področju turizma v Sloveniji, ki bo izobraževala za potrebe turističnega gospodarstva," je v načrtu dela poudarila Sikoškova in dodala, da je v ta namen potrebno v skladu z razvojnimi trendi tako v stroki, znanosti in na pedagoškem področju posodabljati študijske programe in učne vsebine ter skrbeti za sprotno evalvacijo izvajanja.

Vodenje portoroške Turistice je prevzela za mandatno obdobje štirih let. Sikoškova je doktorirala na UP Fakulteti za management. Zadnja leta je bila prodekanja za študentske zadeve in članica ožjega dekanskega kolegija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija