Na carinskem pomolu v Izoli je včeraj dišalo po morskih dobrotah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa in brezmesnih jedi. Na stojnicah kulinaričnega dogodka "Pomol okusov" je slastne jedi in pijače predstavilo dvajset lokalnih ponudnikov, med njimi so bili tudi gostje iz Idrije.
V IZOLI JE DIŠALO PO MORSKIH DOBROTAH: "Pomol okusov" tudi tokrat obiskovalce razvajal z bogatim naborom istrskih jedi (FOTO)
Izola
Ljubitelji morske hrane so lahko uživali v pedočih, sardelah na žaru, ocvrtih sardelah, tuninem karpaču, morskih hladnih predjedeh, kot so mediteranski tacosi, bakala in hobotnica v solati.
Ljubitelji mesa pa so lahko izbirali med govejo tagliato, paninom z zorjeno govedino ali zgolj pršutom. Idrijci so navduševali z lokalno specialiteto, tradicionalnimi žlikrofi, ki so jih ponudili tudi v brezmesni različici. Lačni pa niso bili niti obiskovalci, ki ne jedo mesa, saj so gostinci ponujali tudi vegetarijanske jedi iz izolskega podeželja, kot je polenta z artičokami.
Utrinke živahnega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Zadnje iz goriške
Več kronike
VEČ IZREDNIH PREVOZOV PROTI KOPRU: To so dnevi, ko bo promet oviran in upočasnjen
A.S.
-
17.1.2025 ob 12:28
NA SERMINU POVZROČIL CEL 'KAŽIN': Bil je tako žejen, da ga niso hoteli več postreči
A.S.
-
17.1.2025 ob 08:27
ZNAMENITI REŽISER ODŠEL ZA MAVRICO: "Ker ga ni več med nami, je v svetu nastala velika luknja"
U.G.
-
16.1.2025 ob 20:43
Novo iz Slovenije
FACEBOOK PREPLAVILE OBJAVE O ARETACIJI GOLOBA: Tako zadevo pojasnjujejo na Ukomu
N.J.
-
včeraj ob 10:14
SLOVENSKI ROKOMETAŠI PO DRUGO ZMAGO: Afriškega tekmeca se bodo lotili po karibskem receptu
N.J.
-
včeraj ob 09:14