Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.
Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
KOLESAR NI KAZAL ZNAKOV ŽIVLJENJA: Nanj je naletel italijanski zdravnik in mu rešil življenje
M.U.
-
4.11.2024 ob 16:33
MINUTO PO KLICU OČIVIDCA: 21-letni Koprčan obračal sredi primorske avtoceste
N.J.
-
4.11.2024 ob 14:09
Novo iz Slovenije
BOMO DOBILI ENODNEVNO VINJETO? Uporabljati naj bi se začela najpozneje s tem datumom
A.S.
-
včeraj ob 17:17
BODO BOJLERJI VENDARLE OSTALI? Koalicijske stranke pozivajo k spremembi pravilnika
T.K.
-
včeraj ob 16:57
SDS ZA RAZREŠITEV FINANČNEGA MINISTRA: Vložili že osmo interpelacijo v Golobovem mandatu
N.J.
-
včeraj ob 12:45