ALI VAŠ KORENJAK VELIKOKRAT ZATAJI IN NE VESTE, ZAKAJ? Zna biti, da je kriva koronska situacija!

Trendi

Obstajajo študije, ki kažejo, da covid-19 lahko poškoduje endotelijske celice, kar lahko povzroči erektilno disfunkcijo. Po drugi strani pa gre za novo, smrtonosno bolezen, ki se je ljudje na splošno bojijo in imajo posledično tudi težave v spolnih odnosih. Psihiater Goran Arbanas in urolog Igor Grubišić pravita, da še vedno ni dovolj znanja, da bi trdili, da je lahko covid-19 vzrok za to težavo in poudarjata, da se problem uspešno odpravlja, piše na portalu 24sata.

Poleg psihiatrov in psihologov se s težavo ukvarjajo tudi urologi. Dr. Grubišić poudarja, da je treba vse bolnike, ki se spopadajo s problemom erektilne disfunkcije, opozoriti, da morajo biti pripravljeni na to, da je terapija lahko dolgotrajna.

"Začnemo z zelo majhnimi odmerki zdravila in spremljamo stanje, zdravljenje pa lahko traja od tri do šest mesecev. Pomembno je, da ljudje že pred začetkom zdravljenja vedo, koliko časa traja zdravljenje, saj se mnogi, ki začnejo jemati zdravila, začnejo spraševati, kdaj bodo lahko spet imeli spolne odnose brez jemanja zdravil. Če ti ljudje ne bodo pravočasno dobili kakovostnih informacij, to lahko vodi v psihološke težave, ki otežijo odnose in zdravljenje," pravi urolog.

"Že dolgo vemo, da lahko vsaka resna bolezen, še posebej, če je povezana z visoko umrljivostjo in strahom pred preživetjem, sproži težave pri vključevanju v vsakdanje življenje, vključno s spolnimi problemi. Covid-19 je torej lahko sprožilec za erektilno disfunkcijo," pravi dr. Arbanas in za konec poudaril, da je težavo mogoče zdraviti, vendar je pomembno, da se čim prej poišče pomoč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  19 .12. 2021 ob  16: 58
OK, lahko se jasno napisete katera je ta grozna bolezen, ki naj bi hkrati povzrocala tezave" tam dol" in visoko umrljivostjQuery112304833394681120877_1639929427479??