BOLJ NEVARNE, KOT SO MISLILI: Razlog, zakaj ne smete jesti hrane, če vam nanjo prileti muha

Zdravje

Če vam na obrok prileti muha, jo verjetno samo odženete. Sodeč po novi študiji, pa takšne hrane sploh ne bi smeli jesti, ker insekti prenašajo več bolezni, kot si sploh lahko mislimo.

Raziskovalci so odkrili, da so noge in krila muh polne različnih vrst bakterij, ki se prenesejo na površino, kjer muha pristane. Tisti, ki pojejo hrano, kamor je priletela, tvegajo nastanek bolezni.

Ekipa znanstvenikov je preučevala 116 hišnih muh s treh različnih kontinentov. V študiji objavljeni v Scientific Reports je zapisano, da v nekaterih primerih muhe nosijo na stotine različnih vrst bakterij, od katerih so številne škodljive za človeka.

Med drugim se prenaša tudi Helicobacter pylori, bakterija, ki povzroča vnetje, povezano z nastankom čira na želodcu, piše Jutarnji list. 

Stephan Schuster z univerze Nanyang je dejal, da je na telesu muh največ mikrobov na nogah in krilih, kar kaže na to, da so muhe zračne prenašalke bakterij. "Bakterije preživijo pot, rastejo in se razmnožujejo na novi površini," je zaključil.

Deli novico:

eeeee |  03 .12. 2017 ob  18: 53
ja ,ker so kmečke muhe čiste , nevarne so baje tiste ko lezejo po mestnem dreku npr v občinskih stavbah, parlamentih itd in gredo nato na ne - delovno površino!
tudi gospodar muh |  03 .12. 2017 ob  16: 54
se strinja: najbolj gnusne so Mesarske muhe iz Kopra!... ...
ee |  03 .12. 2017 ob  15: 15
14
Kaj pa uni ki celo življenje živijo na kmetiji pa majo na miljone muh in dosežejo 90ta leta življenja.