BOLNIŠNIČNI ODDELEK V STARI GORI SE BO GRADIL: Objavili javno naročilo

Goriška

Ministrstvo za zdravje je v ponedeljek na svoji spletni strani objavilo javno naročilo za prvo fazo gradnje novega oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Stari Gori. Ocenjena vrednost naročila brez DDV znaša nekaj več kot 3,67 milijona evrov. Ponudbe je mogoče predložiti do 22. decembra do 12. ure.

V javnem naročilu je navedeno, da je rok izvedbe vseh pogodbenih del in obveznosti 17 mesecev od uvedbe v delo. Izvajalec bo dolžan vsa gradbena, obrtniška in inštalacijska dela, vključno z dobavo in montažo vgradne opreme, končati v 15 mesecih. V preostalih dveh mesecih bo moral izvesti tehnični pregled, odpraviti morebitne ugotovljene napake in izpeljati primopredajo.

Gradnja novega bolnišničnega oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori, ki jo načrtujejo že od leta 2014, naj bi se začela že konec letošnjega poletja ali jeseni, a je prišlo do zamude. Zaradi širitve programa za rehabilitacijo po težkih poškodbah otrok in odraslih bo novogradnja nekoliko večja od prvotno načrtovane. Investicijo bodo izvedli v dveh fazah.

Kdo vse bo prispeval sredstva?

V prvi fazi sta predvidena dograditev stavbe in ureditev njenega pritličnega dela v prostor za bolnišnično obravnavo invalidne mladine. V prvem nadstropju bo prostor za rehabilitacijo, ki pa ga bodo končali v drugi fazi. Projekt predvideva rušitev treh starih paviljonov in nadomestno gradnjo s skupno površino okoli 2800 kvadratnih metrov, skupaj z zunanjimi terasami in stopniščem.

Celotna vrednost investicije je ocenjena na okoli 5,5 milijona evrov. Prva faza novogradnje bo stala dobrih 3,8 milijona evrov, druga pa 1,6 milijona evrov. Ministrstvo za zdravje bo prispevalo 2,8 milijona evrov, 2,5 milijona evrov bo prišlo iz evropskih kohezijskih sredstev, šempetrska bolnišnica pa bo primaknila okoli 107.000 evrov.

Oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo šempetrske bolnišnice v Stari Gori je zdaj nameščen v štirih paviljonih, ki so jih zgradili v letih med 1972 in 1982. Nazadnje so jih adaptirali v letih 2000 in 2001. Zaradi slabih sanitarno-zdravstvenih pogojev so opravili izredni inšpekcijski nadzor, nakar je padla odločitev o novogradnji.

Deli novico: