DO PREKLICA: V šempetrski bolnišnici prepovedali vse obiske

Goriška

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici so zaradi povečanega števila virusnih obolenj z današnjim dnem prepovedali vse obiske. Od začetka leta pa so bili obiski v šempetrski bolnišnici omejeni na enega zdravega obiskovalca.

Za tak ukrep so se v bolnišnici odločili zaradi povečanega števila prehladnih obolenj in virusnih črevesnih obolenj ter zaradi preprečevanja vnosa in širjenja gripe.

Ob tem v bolnišnici vsem svetujejo, naj v primeru kakršnihkoli nejasnosti telefonsko kontaktirajo lečečega zdravnika in upoštevajo njegova navodila. Prepoved obiskov velja do preklica.

Sicer so zaradi pojava gripe in drugih virusnih obolenj v preteklih dneh že omejili obiske v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, ljubljanski in kranjski porodnišnici, slovenjgraški in jeseniški bolnišnici ter na onkološkem inštitutu. Obiske so omejili tudi na pediatrični kliniki ter kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo kirurške klinike UKC Ljubljana.

Na nefrološkem oddelku UKC Ljubljana, v Splošni bolnišnici Novo mesto in na oddelku za nevrološke bolezni UKC Maribor so obiske prepovedali. V Bolnici Petra Držaja v Ljubljani pa so odprli oddelek za epidemije, ki je namenjen bolnikom, ki zaradi gripe ali drugih okužb dihal potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

Deli novico: